Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ανεμος" με κλίση..!

Με την "ψυχή στο στόμα" ταξίδεψαν την Κυριακή το βράδυ οι επιβάτες του πλοίου "Ανεμος" του εφοπλιστή Νομικού. Να ελεγχθεί αμέσως το πλοίο ζητά η ΠΕΜΕΝ

"Με την ψυχή στο στόμα" ταξίδεψαν προχτές Κυριακή, το βράδυ, οι 500 περίπου επιβάτες που επέβαιναν στο επιβατηγό πλοίο "ΑΝΕΜΟΣ" του εφοπλιστήΝομικού,καθώς το πλοίο ταξίδευε με κλίση, ενώ την ίδια ώρα στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ! Το πλοίο απέπλευσε από τη Σάμο με μεγάλη κλίση προς τα αριστερά, προκειμένου να εκτελέσει το δρομολόγιο Ικαρία - Μύκονο - Σύρο - Πειραιά και να αποδείξει για πολλοστή φορά ότι οι εφοπλιστές δε διστάζουν να παίζουν κορόνα - γράμματα τις ζωές των επιβατών, ακόμα και όταν πρόκειται για ελάχιστο κέρδος.

Στο λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας το πλοίο κατέπλευσε στις 8.20 το βράδυ της Κυριακής. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στο λιμάνι μόλις αντίκρισαν το μπαταρισμένο πλοίο, άρχισαν τις διαμαρτυρίες. Επί μία ώρα όλο το πλήρωμα της κουβέρτας, ακόμα και ο πλοίαρχος, ήταν στο πόδι προσπαθώντας με ανακατατάξεις στα φορτηγά οχήματα να... ισιώσουν το πλοίο. Οι επιβάτες απαιτούσαν από τους λιμενικούς που βρίσκονταν εκεί, να καλέσουν το λιμενάρχη του Ευδήλου για να ελέγξει τα αίτια της κλίσης. Ενας από τους λιμενικούς, οκ. Κυριαζής,ο οποίος κατόπιν ανέλαβε και την ευθύνη για το απόπλου του πλοίου, δήλωσε ότι ο λιμενάρχης έχει πάθει... λάστιχο στη μηχανή του!

Παρά τις διαμαρτυρίες, το πλοίο σήκωσε τον καταπέλτη στις 9.30, χωρίς ωστόσο να έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα, αφού η κλίση είχε απλώς μειωθεί. Ορισμένοι από τους επιβάτες αρνήθηκαν να ταξιδέψουν. Να σημειωθεί ότι το πλοίο από το λιμάνι του Ευδήλου έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά μετά από 13 περίπου ώρες, όταν το δρομολόγιο αυτό διαρκεί συνήθως 8 με 9 ώρες!

Το "ΑΝΕΜΟΣ" εκτός ότι είναι 23 ετών, έχει υποστεί - όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της ΠΕΜΕΝ - και εκτεταμένες μετασκευές και υπερκατασκευές,οι οποίες συνήθως προκαλούν προβλήματα ευστάθειας.

Η ΠΕΜΕΝ απαιτεί από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων "να διενεργήσει - όπως σημειώνεται - έλεγχο στο πλοίο "ΑΝΕΜΟΣ", προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα ευστάθειας". Επίσης σχετικά με τη συμπεριφορά του λιμενάρχη, η ΠΕΜΕΝ απαιτεί από τον υπουργό να διευκρινίσει ποιος είναι ο ρόλος των κατά τόπους λιμενικών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ