Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Στο "μονόδρομο" απαντάμε με αγώνες

Προφεστιβαλική εκδήλωση ΟΒ Ν. Σμύρνης

Την κατάργηση του νόμου 2525 και το δυνάμωμα της πάλης της νεολαίας, ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, κάτω από ένα ισχυρό παλλαϊκό πανεκπαιδευτικό μέτωπο, απαίτησαν οι νέοι και οι νέες, που παρευρέθηκαν στην προφεστιβαλική εκδήλωση της ΟΒ Ν. Σμύρνης της ΚΝΕ την περασμένη Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της πόλης, με θέμα την παιδεία.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από την Λίνα Καπετάνιου,μέλος της ΟΒ Ν. Σμύρνης, η οποία επισήμανε ότι, παρόλο που ο θεσμός της δημόσιας δωρεάν παιδείας, καταχτήθηκε με αγώνες, σήμερα ο Ν. 2525 καταργεί το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, βάζοντας φραγμό στη μόρφωση χιλιάδων νέων, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα αδιέξοδο, σε μονόδρομο. "Εμείς οι νέοι κομμουνιστές, είπε, που αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη παιδεία, για μια άλλη κοινωνία που θα σέβεται τα δικαιώματά μας. Στο "μονόδρομο" και στη λογική του "τίποτα δε γίνεται", απαντάμε με αγώνες, όπως με αγώνες απαντάμε στην κοροϊδία της κυβέρνησης, για κατάργηση της παραπαιδείας και για δήθεν "ελεύθερη" πρόσβαση στα πανεπιστήμια", τόνισε, καλώντας τους νέους και τις νέες να αγωνιστούν μαζί με την ΚΝΕ για μια παιδεία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού και του τόπου.

Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση ο Ιούλιος Διακογιάννης,μέλος του απερχόμενου ΚΣ της Εθνικής Φοιτητικής Ενωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ), τόνισε ότι η παιδεία ανέκαθεν αποτελούσε πεδίο συγκρούσεων και πάλης, εργαζόμενων και κυβέρνησης, γεγονός που φάνηκε και στις πρόσφατες βίαιες κατασταλτικές επιθέσεις των ΜΑΤ, ενάντια στους εκπαιδευτικούς, που διαδήλωναν έξω από τα εξεταστικά κέντρα ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Στην προφεστιβαλική εκδήλωση, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου Νοτίων Συνοικιών της ΚΝΕ, ο επικεφαλής της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας" και υποψήφιος δήμαρχος Ν. Σμύρνης Γιάννης Κωνσταντινίδης,ο πρόεδρος του παραρτήματος της Εθνικής Αντίστασης Ν. Σμύρνης Θανάσης Στράντζαλης,ο πρόεδρος του παραρτήματος της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Σμύρνης Ηλίας Βελισαρίδης και ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Νίκος Τερζόγλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ