Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΧΙ στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Δυτικής Αττικής, απευθύνει η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία",για να αντισταθούν στην εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ) στην περιοχή, αλλά και στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην κοινή συνεδρίαση της ΝΑΣ με τις Γραμματείες των Δημοτικών Κινήσεων της Δυτικής Αττικής, ο Αντώνης Χοροζάνης, υποψήφιος νομάρχης, τόνισε ότι τα ΤΣΑ είναι ημίμετρα που δε λύνουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, που ξεπερνάει το 15% στην περιοχή. Αντίθετα, με τη συμβολή και του αντεργατικού νομοσχεδίου, που προωθεί η κυβέρνηση, βοηθούν στο ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων και στη μετατροπή των εργαζομένων σε υποαπασχολούμενους.

Ο Αντ. Χοροζάνης υπογράμμισε τις ευθύνες που έχουν, τόσο η Τοπική, όσο και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απέναντι στους εργαζομένους και τους ανέργους, σε περίπτωση που δεχτούν να εφαρμόσουν τα ΤΣΑ. "Δεν μπορεί, τόνισε, σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνηγορεί μαζί με την κυβέρνηση στην κατάργηση του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων. Αρνούμαστε να γίνουμε στήριγμα των κατευθύνσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης και καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους να αγωνιστούν μαζί μας, ενάντια στα ΤΣΑ και στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο".

Να σημειωθεί ότι τα ΤΣΑ στη Δυτική Αττική δεν έχουν γίνει ακόμα δεκτά από τους δήμους της περιοχής. Στη συγκέντρωση, μίλησε και ο Αλ. Λεβεντέρης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ελευσίνας, ο οποίος τόνισε ότι τα ΤΣΑ σκοπό έχουν το μοίρασμα της εργασίας μεταξύ των απασχολούμενων και των ανέργων. "Σε μια περιοχή όπως η Δυτική Αττική, επισήμανε ο Αλ. Λεβεντέρης, τα ΤΣΑ είναι σχήμα οξύμωρο, για να μην πούμε πρόκληση. Οι κυβερνώντες εκδηλώνουν ξαφνικά ένα ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους, ενώ το τελευταίο διάστημα "σφύριζαν αδιάφορα", όταν χάνονταν χιλιάδες θέσεις εργασίας και έκλειναν δεκάδες παραγωγικές μονάδες".

Στο τέλος της συγκέντρωσης, η ΝΑΣ αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία θα ενημερώσει τους εργαζόμενους, τους ανέργους, αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής για τα ΤΣΑ, αλλά και για το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ