Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Συζητούνται αύριο δύο τροπολογίες για τους εκτάκτους

Προ των ευθυνών της φέρνει το ΚΚΕ την κυβέρνηση με δύο τροπολογίες που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Στρ. Κόρακας, Μπ. Αγγουράκης, Αχ. Κανταρτζής και Στ. Παναγιώτου για την οριστική ρύθμιση του θέματος των εκτάκτων των δήμων.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ με τους έκτακτους του Δήμου Πειραιά οι οποίοι παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι μετά από δικαστική απόφαση, η Αλέκα Παπαρήγα είχε δεσμευτεί ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση. Να σημειωθεί ότι αυτό είχε προτείνει και ο αρμόδιος υπουργός σε Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κάνει το Κόμμα. Η ρύθμιση αυτή κατατέθηκε από το ΚΚΕ και αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής. Στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα που έχουν εκφράσει στα λόγια τη συμπαράστασή τους στους έκτακτους υπαλλήλους εναπόκειται πλέον να τα κάνουν πράξη και να ψηφίσουν τις τροπολογίες.

Με τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ, εάν ψηφιστούν, επιτυγχάνονται δύο στόχοι. Πρώτον, όσοι έκτακτοι έχουν προσληφθεί μέχρι τις 31/12/1996 και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η σχέση εργασίας τους μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου. Ο δεύτερος στόχος που επιτυγχάνεται και είναι και ο σημαντικότερος, συνίσταται στο ότι τίθεται φραγμός στο να μην επαναληφθεί στο μέλλον το απαράδεκτο φαινόμενο της πολιτικής ομηρίας εργαζομένων. Αυτό θα γίνει εάν εντός έξι μηνών - όπως αναφέρεται στη δεύτερη τροπολογία - οι ΟΤΑ συντάξουν νέους οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας όπου θα προβλέπονται οι αντίστοιχες μόνιμες και τακτικές θέσεις για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών τους, καθώς και ο αριθμός και οι ειδικότητες του εποχιακού προσωπικού με μέγιστη διάρκεια σύμβασης τεσσάρων μηνών, που όμως δε θα μπορεί να υπερβαίνει το 20% του συνόλου των θέσεων του μόνιμου προσωπικού. Ετσι θα αποτραπεί στο μέλλον η μαζική πρόσληψη εκτάκτων, μαζί με όλα τα αρνητικά που συνεπάγονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ