Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Δεν ξέρει τίποτα για το φόνο"

"Η κυβέρνηση αγωνιά να λειτουργήσει το Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου"" δήλωσε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο υφ. Υγείας Θ. Κοτσώνης,προσπαθώντας να απαντήσει στις καταγγελίες για συνειδητή καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας του, μετά μάλιστα και τη νέα διαμάχη που πυροδότησε το υπουργείο Υγείας με την κατάθεση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας διαφορετικού από αυτόν που είχε συμφωνηθεί μετά από πολύμηνο διάλογο. Στην ουσία απέφυγε να απαντήσει, αφού δεν αναφέρθηκε στο αν τελικά ο κοινά αποδεκτός κανονισμός λειτουργίας αλλάχτηκε στη "ζούλα" εκ των υστέρων. Μάλιστα, μεταφέροντας τη θέση του υπουργού Υγείας, είπε πως δεν αντιλαμβάνεται την παραίτηση διά του Τύπου που υπέβαλαν τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου. "Αν θέλουμε να ασκήσουμε πιέσεις υποβάλλουμε την παραίτησή μας στην προϊσταμένη αρχή και όχι στον Τύπο", είπε ο Θ. Κοτσώνης.

Περισσότερο και από τον υφυπουργό Υγείας, προχώρησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση υπεράσπισης των κυβερνητικών χειρισμών, αφού έκανε λόγο για παιχνίδια στο παρασκήνιο, αφήνοντας αιχμές και κατά των μελών του ΔΣ του Νοσοκομείου.

Ο,τι και να λένε όμως, κυβερνητικοί και παρατρεχάμενοι, η αλήθεια είναι φανερή για όλους τους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες που χρόνια τώρα περιμένουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Την ευθύνη για την καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας του, φέρει η κυβέρνηση που συνειδητά και με διάφορους τρόπους όλα αυτά τα χρόνια αρνείται να πάρει μέτρα για την απόδοσή του στο λαό της περιοχής και χορηγεί χρόνο στα διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα, που ορέγονται το χώρο της υγείας, να μπουν και να καταλάβουν την αγορά της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ