Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Στο απροχώρητο η κατάσταση με τα τραπεζοκαθίσματα

Στο απροχώρητο έχει φτάσει το φαινόμενο της κατάληψης πεζοδρομίων, πλατειών και άλλων ελεύθερων χώρων από τραπεζοκαθίσματα στην Αθήνα. Γεγονός, που οδήγησε χτες σε σχετική παρέμβαση τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Λεων. Αυδή,επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα".Ο Λεων. Αυδής κάλεσε τους κατοίκους της πόλης - από τους οποίους στερείται ο δημόσιος χώρος -"να αντιδράσουν, αποδοκιμάζοντας εκείνους που αξιοποιούν το δημόσιο χώρο για δικό τους όφελος".

Κάποτε τα λαϊκά "τραπεζάκια έξω" γίνονταν τραγούδι, αλλά σήμερα τα πανάκριβα "τραπεζοκαθίσματα" αποτελούν, όπως έχει επισημάνει επανειλημμένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Λεων. Αυδής, έκφραση της επέκτασης της δράσης των ιδιωτικών συμφερόντων, ακόμη και στο μικρό χώρο της γειτονιάς, με τη συνδρομή - αλλά και την κάλυψη, όταν παρανομούν - των δημοτικών αρχών, που υπηρετούν και προωθούν αυτά τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Με τη νέα παρέμβασή του, χτες, για το θέμα, ο Λεων. Αυδής κάλεσε τους κατοίκους της πόλης - αυτούς, που, ουσιαστικά, αποκλείονται πλέον από τη χρήση του δημόσιου χώρου - με την ευκαιρία και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, να φράξουν με την ψήφο τους την επέκταση των "τραπεζοκαθισμάτων", που "έχουν καταλάβει σχεδόν όλους τους κοινόχρηστους χώρους των πεζοδρομίων και των πλατειών - όσους θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για την ανέξοδη αναψυχή, ή έστω απλώς για την άνετη κυκλοφορία των πεζών - ενώ, παράλληλα, δημιουργούν εστίες θορύβου και όχλησης για τους περιοίκους".

Κι αυτό γιατί, όπως επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", η παραχώρηση των πλατειών και των πεζοδρομίων προωθείται με τρόπο παράνομο και αδιαφανή.

"Κατά το νόμο, οι κοινόχρηστοι χώροι που μπορούν να παραχωρηθούν - σημείωσε ο Λεων. Αυδής - καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοτική αρχή, όμως, προχωρεί σε αθρόες παραχωρήσεις, χωρίς το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει προβεί σε καθορισμό χώρων τραπεζοκαθισμάτων. Επιπλέον ακόμα και οι πιο προκλητικές υπερβάσεις των "αδειών" γίνονται ανεκτές στην πράξη με ποικίλες μεθοδεύσεις. Η δημοτική αρχή παραλείπει τη λήψη διοικητικών μέτρων, όπως κυρίως η ανάκληση της άδειας, ακόμα και όταν οι περίοικοι προσφύγουν στα δικαστήρια και δικαιωθούν με δικαστικές αποφάσεις"!

Ετσι, η δημοτική αρχή διαθέτει, κατά την αυθαίρετη κρίση της και ενόψει των δικών της επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων, τους ελεύθερους χώρους της πόλης για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων.

"Καταγγέλλουμε - κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος - την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο και καλούμε τους κατοίκους της πόλης να αντιδράσουν, αποδοκιμάζοντας εκείνους που αξιοποιούν το δημόσιο χώρο για δικό τους όφελος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ