Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να καταδικαστεί αυτή η πολιτική

Περιοδεία των Σπ. Χαλβατζή και Θεοχ. Παπαμάργαρη στην ΕΥΔΑΠ

Κάλεσμα συσπείρωσης και δημιουργίας μετώπου πάλης των εργαζομένων, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και των άλλων δημόσιων επιχειρήσεων, απηύθυναν χτες το πρωί ο Σπύρος Χαλβατζής,υποψήφιος πρόεδρος της υπερνομαρχίας Αθήνα - Πειραιά της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), και ο Θεοχ. Παπαμάργαρης,υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ.

Στη διάρκεια περιοδείας τους στους χώρους εργασίας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, στον Περισσό, άκουσαν τον προβληματισμό και την αγωνία τους για το μέλλον της εταιρίας, της οποίας προωθείται ήδη η μετοχοποίηση, την πολιτική της κυβέρνησης και τα αντεργατικά σχέδια που καταστρώνονται.

Απέναντι στη λογική του ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων, που κυριαρχεί σήμερα και η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου "μόνο ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα", τόνισαν χαρακτηριστικά και επισήμαναν ότι συνυπεύθυνες γι' αυτή την κατάσταση και συμπαραστάτες σε αυτή την πολιτική είναι και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

"Η ΕΥΔΑΠ, ως επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, πρέπει, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, να μείνει 100% στο δημόσιο, να εκδημοκρατιστεί, να αναβαθμιστεί, να εκσυγχρονιστεί, για να επιτελέσει πιο αποτελεσματικά το ρόλο της. Το κύριο απέναντι σ' αυτήν την πολιτική είναι πώς αντιδρούν οι εργαζόμενοι. Εμείς λέμε ότι για να ανατραπεί αυτή η πολιτική χρειάζεται ενωμένος, μαζικός, συντονισμένος αγώνας.Εμείς έχουμε αποδεχτεί πλήρως τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Ως ΝΑΣ δίνουμε μια μάχη και θεωρούμε ότι σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής με το να εκλεγούν Νομαρχιακά και Δημοτικά Συμβούλια, που θ' αρχίσουν να αναπτερώνουν τις ελπίδες του λαού. Ο λαός, επισήμανε, δεν πρέπει να αποδεχτεί δημάρχους και νομάρχες που θα εφαρμόζουν αυτή την πολιτική".

Στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιχειρεί η κυβέρνηση, στο ασφαλιστικό, στο θέμα της περίθαλψης και στην εκχώρηση βασικών τομέων του δημόσιου τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, αναφέρθηκε και ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ, Θεοχ. Παπαμάργαρης, θέτοντας το ερώτημα: "Αφού σήμερα καταργούν το 8ωρο, γιατί αύριο να μην καταργήσουν και το πενθήμερο;". "Μόνο ο αγώνας, τόνισε, μπορεί να δώσει λύσεις και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δίνουν τη δυνατότητα καταγραφής της αντίθεσης του λαού απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Το βράδυ των εκλογών η κυβέρνηση πρέπει να μετρήσει λιγότερους νομάρχες, λιγότερους δημάρχους, λιγότερους δημοτικούς συμβούλους. Η κάλπη πρέπει να δώσει ένα μήνυμα που θα βάλει φρένο σε αυτή την πολιτική".

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κατάσταση που αυτή τη στιγμή επικρατεί στη χώρα, με τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον περιορισμό της αγροτικής παραγωγής, ως αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και υλοποιεί η κυβέρνηση. "Μια χώρα, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, αδύναμη οικονομικά, δεν μπορεί να έχει και εθνική ανεξαρτησία".

Από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ Γ. Πατεράκης επισήμανε πως "αυτή η κυβέρνηση θίγει τα "ιερά και τα όσια" της εργατικής τάξης και οι εργαζόμενοι δε θα δεχτούν τετελεσμένα γεγονότα. Είναι αποφασισμένοι και ο αγώνας εντείνεται μέρα με τη μέρα προκειμένου να βάλουν τέρμα στις επιλογές της κυβέρνησης, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ