Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιατί είναι μεθοδευμένη πολιτική δίωξη

"Η απόφαση αυτή πρέπει να το τονίσω απ' την αρχή ότι δεν είναι κανένα καινούριο γεγονός, είναι συνέχεια μιας μεθοδευμένης ποινικής δίωξης με πολιτικές επιδιώξεις. Η δίωξη αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του δημάρχου και της κυβέρνησης να σταματήσουν την κοινωνική και πολιτική αντιπαράθεση, να συκοφαντήσουν κάθε αγωνιστική φωνή που στέκεται απέναντι στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική".

Με τα λόγια αυτά, η Βέρα Νικολαϊδου ξεκίνησε χτες να ξετυλίγει το "κουβάρι" της υπόθεσης, καταθέτοντας τα γεγονότα ένα προς ένα. Γεγονότα που και μόνο από τη χρονική τους περίοδο αν τα δει κανείς, καταλαβαίνει πως η δίωξή της είναι καθαρά μεθοδευμένη πολιτική απόφαση. Η υποψήφια δήμαρχος αποκάλυψε στη χτεσινή συνέντευξη το ρόλο του σημερινού δημάρχου Βασίλη Τράπαλη, των μελών της πλειοψηφίας αλλά και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου των άλλων παρατάξεων που τον υποστηρίζουν.

Η ιστορία, είπε η Β. Νικολαϊδου, ξεκίνησε όταν όλοι αυτοί δήλωναν δημοσίως ότι θέλουν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τις σχολές "Ηράκλειτος", αρνούμενοι ταυτόχρονα να δεχτούν τις έγκυρες και κατατεθειμένες θέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου για το έργο, γιατί κάτι τέτοιο δε θα εξυπηρετούσε το στόχο τους. Στη συνέχεια ο δήμαρχος κινεί όλες τις διαδικασίες για δέσμευση της περιουσίας της (σ. σ: ένα προσφυγικό σπίτι 68 τ. μ. ), με ασφαλιστικά μέτρα. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 19 Γενάρη 1998, όπου η Β. Νικολαϊδου την κέρδισε πανηγυρικά.

Ομως, ο Β. Τράπαλης συνεχίζει την προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης και με έγγραφο που στέλνει στον γ. γ. της Περιφέρειας, στις 12/12/97, ζητά να τη θέσει σε "αργία".Ταυτόχρονα προσλαμβάνει - πέρα από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου - και άλλους νομικούς για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεών του. Κι ενώ ο δήμος παρουσιάζεται στα δικαστήρια ως πολιτική αγωγή, είναι αυτός που στις 23/6/98 ζητά και κατορθώνει την αναβολή της δίκης!

Μετά απ' αυτό, στις 3 Ιούλη, ο γ. γ. εκδίδει την απόφαση που τη θέτει σε"αργία" και τη στέλνει στον Β. Τράπαλη, στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Νομαρχία Πειραιά. Ο δήμαρχος της Νίκαιας, αντί να της κοινοποιήσει την απόφαση, όπως όφειλε, την κρατά περισσότερο από 20 μέρες στο γραφείο του.Ταυτόχρονα διαδίδει από δω και από κει πως η Β. Νικολαϊδου έχει τεθεί σε αργία! Τελικώς η υποψήφια δήμαρχος τηλεφωνικά ενημερώθηκε στις 3 Αυγούστου και τυπικά της κοινοποιήθηκε η απόφαση στις 6 Αυγούστου...

"Ετσι έχει η ιστορία και δημόσια θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα, που δείχνουν ότι όλη αυτή η ιστορία είναι μεθοδευμένη πολιτική δίωξη", είπε στη συνέχεια η Β. Νικολαϊδου και διερωτήθηκε:

  • Γιατί, ενώ υπήρχε παραπομπή απ' τον Ιούνη του '97, δεν την παρέπεμψαν τότε ή δεν την έβαλαν τότε σε αργία και περίμεναν να γίνει αυτό δύο μήνες πριν απ' τις εκλογές;
  • Εχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο πανελλαδικά στα χρονικά της ΤΑ; Εχει τεθεί ποτέ σε "αργία" κάποιος εκλεγμένος, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί καν απόφαση δικαστηρίου; "Σας διαβεβαιώ πως όχι", ήταν η απάντηση που έδωσε η ίδια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ