Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
Υποβαθμισμένη και φθίνουσα περιοχή

Το Επαρχείο επισκέφθηκε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Μιχ. Σπυριδάκης

"Καθήκον και υποχρέωση τόσο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όσο και του Επαρχείου δεν είναι να απαιτεί απλά λύσεις, σε κάποια δευτερεύοντα προβλήματα, αλλά να διεκδικεί αγωνιστικά μια άλλη πολιτική, με περιεχόμενο την παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής".

Τα παραπάνω δήλωσε ο υποψήφιος Νομάρχης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης Μιχάλης Σπυριδάκης,στη διάρκεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας της κίνησης στο Επαρχείο Λαγκαδά και της συζήτησης που είχε με τον έπαρχο και το επαρχιακό συμβούλιο, για τα προβλήματα της περιοχής.

Ο έπαρχος αναγνώρισε τη θετική στάση της ΝΑΣΘ και του Μιχ. Σπυριδάκη απέναντι στο Επαρχείο, καθώς και τη σημαντική βοήθεια που έδωσαν στην προσπάθεια επίλυσης μιας σειράς προβλημάτων.

Τα προβλήματα της επαρχίας Λαγκαδά, που είναι η πιο υποβαθμισμένη και φθίνουσα περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, τόνισε στη συζήτηση ο Μιχ. Σπυριδάκης, έχουν σαν αιτία τους τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική. Καυτηρίασε τη στάση του νομάρχη και της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που ενώ μιλούν για αποκέντρωση αντιμετώπισαν εχθρικά κάθε ιδέα για την ενίσχυση του ρόλου του επαρχείου.

Ο Μιχ. Σπυριδάκης τέλος τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του Επαρχείου και της εκχώρησης σ' αυτό μιας σειράς απαραίτητων αρμοδιοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ