Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
"Κάλπικες" οι προτάσεις Φωτίου για την παιδεία

Παρέμβαση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση"

"Αφερέγγυες και στηριγμένες σε κάλπικα στοιχεία, αγνοώντας την πραγματικότητα", χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Παναγιώτης Σαλπέας,τις προτάσεις για την παιδεία, του υποψήφιου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Χρ. Φωτίου.

Ειδικότερα είπε ότι είναι εμπαιγμός η προτεινόμενη αύξηση των δαπανών για τα σχολεία στα 530 εκατομμύρια δρχ. όταν είναι γνωστό ότι οι στοιχειώδεις ανάγκες τους ανέρχονται στο 1 δισ. δρχ. το χρόνο. Στη δε παρατήρηση του Χρ. Φωτίου ότι τα σχολεία "λειτουργούν σε συνθήκες μιζέριας και στέρησης", ο Παναγιώτης Σαλπέας αναρωτήθηκε αν τώρα ανακάλυψε ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ αυτή την κατάσταση, τονίζοντας ότι οι προτάσεις που κάνει κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασης. Αντίθετα, κινούνται στην κατεύθυνση της πλήρους εγκατάλειψης των σχολείων. Αυτό θα γίνει αν υλοποιηθούν η πρότασή του διάλυσης του ΟΣΚ (πρόταση που κάνει και η κυβέρνηση) και η ανάθεση κατασκευής σχολικών κτιρίων στο Δήμο, τη στιγμή που είναι γνωστή η οικονομική του αδυναμία, λόγω της πλήρους χρεοκοπίας του. Πέραν αυτών ο κυβερνητικός υποψήφιος, για προφανείς προεκλογικούς λόγους, αναγκάστηκε να παραδεχτεί κάποιες από τις ευθύνες του κράτους, φροντίζοντας ταυτόχρονα να εξαιρέσει τον εαυτό του όταν είναι γνωστό ότι από τη θέση του νομάρχη είναι συνένοχος, αφού επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα για να στηρίξει τα αιτήματα του Μετώπου Παιδείας Πειραιά, πέραν της φραστικής αποδοχής τους.

Καταλήγοντας ο Π. Σαλπέας επανέλαβε τις προτάσεις της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" για τα θέματα της παιδείας στην πόλη. "Εχουμε προτείνει λύσεις για τη Ράλλειο. Εχουμε προτείνει οικόπεδα για την ανέγερση σε αυτά σχολείων. Εχουμε ζητήσει την αύξηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των σχολείων στο ένα δισεκατομμύριο το χρόνο. Εμείς δεν ανακαλύψαμε τώρα αυτά τα προβλήματα. Ξέρουμε και ποιος τα δημιούργησε: Η κυβερνητική πολιτική που θέλει τους νέους ημιμαθείς, απασχολήσιμους και μαστουρωμένους. Αυτή την πολιτική αντιπαλεύουμε. Αυτή είναι και η βασική μας διαφορά με τον κύριο Φωτίου που τη στηρίζει με κάθε τρόπο",υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ