Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Οδηγούν την Πρόνοια σε πλήρη διάλυση!

Η ανατροπή των σχεδίων θα γίνει με τον αγώνα, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να εκφράσουν την αντίθεσή τους και στις εκλογές του Οκτώβρη, τόνισαν ο Σπ. Χαλβατζής και ο Θ. Παπαμάργαρης στη χτεσινή τους περιοδεία στην κεντρική υπηρεσία του ΠΙΚΠΑ

Αν ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά Σπύρος Χαλβατζής και ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ Θεοχάρης Παπαμάργαρης δεν είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις, η χτεσινή περιοδεία τους στο ΠΙΚΠΑ θα μπορούσε να τραβήξει μέχρι το βράδυ, καθώς κορυφώθηκε η αγωνία των εργαζομένων μετά την κατάθεση στη Βουλή του αντικοινωνικού νομοσχεδίου που διαλύει την Πρόνοια και την παραδίδει στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πλήθος τα αγωνιώδη ερωτήματα: "Ποιο θα είναι το μέλλον της Πρόνοιας και των εργαζομένων; Τι θα σημάνει το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή; Γιατί η κυβέρνηση επιμένει σ' αυτή την πολιτική; Γιατί επιμένουν στις περικοπές στον τομέα της υγείας;".

"Εμείς επιμένουμε, επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής, ότι η μεταφορά ευθυνών του κράτους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνιστά μέγα κίνδυνο και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Δεν πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του ΠΙΚΠΑ και της Πρόνοιας. Το ΠΙΚΠΑ πρέπει να αναβαθμιστεί, να ενισχυθεί η υλικοτεχνική του υποδομή, να εκσυγχρονιστεί, να καλυφθούν οι κενές θέσεις προσωπικού που υπάρχουν. Η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και οι Περιφέρειες δεν έχουν ούτε την υποδομή, ούτε τη δυνατότητα, ούτε τους πόρους για να αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα λειτουργήσει διαλυτικά για την Πρόνοια και θα την οδηγήσει στη λογική της ανταποδοτικότητας".

Σε αυτή την αλλαγή που σήμερα επιχειρείται στο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην άκρατη ιδιωτικοποίηση που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε και ο Θ. Παπαμάργαρης, ο οποίος, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι εκλογές του Οκτώβρη, τόνισε: "Μέσα από την κάλπη πρέπει να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων. Αν την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση μετρήσει λιγότερους δημάρχους, λιγότερους νομάρχες, τότε θα υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες να αμβλύνει την πολιτική της. Θα είναι ένα κέρδος, ένα μετερίζι του αγώνα".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όμως και τα ερωτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι στους εκπροσώπους της ΝΑΣ, για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας, τα διαρκή ελλείμματα που παρουσιάζουν συνέχεια οι κυβερνήσεις, οι συνεχείς περικοπές δαπανών που επιχειρούν στον ευαίσθητο αυτό χώρο και το μέλλον των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. "Γιατί πωλείται ο ΟΤΕ που είναι κερδοφόρος;", έθεσε από την πλευρά του το ερώτημα ο Θ. Παπαμάργαρης, αποκαλύπτοντας έτσι τις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ τις οποίες υπηρετεί η κυβέρνηση.

Η αντιπροσωπεία της ΝΑΣ συναντήθηκε ακόμα με τον πρόεδρο του ΠΙΚΠΑ, Γρ. Σιωμόπουλο,με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στα παραρτήματα όλης της χώρας. Με "δονκιχωτισμούς", όμως, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Αν δεν υπάρξει σύγκρουση με τις αντιλήψεις και τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις που τα προκαλούν, δεν μπορεί να υπάρξει λύση.

Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια σ' αυτή την πολιτική που στόχο έχει να περάσει στον ιδιωτικό τομέα την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και τα άλλα κοινωνικά αγαθά που με αγώνες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι.

Ρούλα ΜΠΑΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ