Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τάξεις με 30 μαθητές και... "ορθολογική κατανομή"

Τάξεις με 30 μαθητές και ολοήμερα σχολεία, στα οποία θα διδάσκει "πλεονάζον προσωπικό", αναμένεται να είναι μερικά από τα στοιχεία που θα συνθέσουν την εικόνα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης φέτος. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε χτες ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος με Προϊσταμένους Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προϊστάμενοι κλήθηκαν να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα το νόμο και στο πλαίσιο αυτό να προχωρήσουν σε συμπήξεις τάξεων με βάση το "ένας εκπαιδευτικός ανά 30 μαθητές". Μάλιστα, προτάθηκε αυτό να γίνει σε επίπεδο νομού, πράγμα που προκάλεσε και αντιδράσεις από τους προϊσταμένους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συμπήξεις των τμημάτων συνδέονται με τη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και ολοήμερων δημοτικών, καθώς το προσωπικό τους θα προκύψει από την παραπάνω ανακατανομή ενώ διευκρινίστηκε ότι στο ολοήμερο σχολείο θα διδάξουν οι πιο έμπειροι εκπαιδευτικοί. Από τα παραπάνω γίνεται φανερό τι εννοεί το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας λόγο για "ορθολογικό κατανομή" του προσωπικού των σχολείων, ενώ σχεδόν εκβιαστικά καλεί τους εκπαιδευτικούς, αν θέλουν να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο, να προχωρήσουν σε συμπήξεις τμημάτων.

Από την ίδια σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι επειδή οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό δεν καλύπτουν το 20% των συνολικών διορισμών όπως είχε προγραμματιστεί, οι πιστώσεις που προορίζονταν για διορισμούς θα χρησιμοποιηθούν για την πρόσληψη των αναπληρωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ