Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ - "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" ΚΑΒΑΛΑΣ
Κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων

Τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της αποβιομηχάνισης και της παραγωγικής συρρίκνωσης του νομού Καβάλας ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης των εκπροσώπων της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Καβάλας" και της "Προοδευτικής Δημοτικής Κίνησης Καβάλας" (ΠΔΚΚ) με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Βασίλης Λιόγκας, υποψήφιος νομάρχης Καβάλας της ΝΑΣ, ο Δήμος Ζαχαριάδης υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας της ΠΔΚΚ, ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, και ο Γρηγόρης Μπαχάρης,πρόεδρο των συνταξιούχων ΙΚΑ. Από την πλευρά του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΥΚ) Καβάλας ήταν ο πρόεδρος Παναγιώτης Τιάκας και ο γραμματέας Βαγγέλης Παππάς.

Εκτός των άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι παραβιάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, της "μαύρης" εργασίας, της απομαζικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Τα στελέχη του ΕΥΚ αναφέρθηκαν στις ενέργειές τους σχετικά με την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και τη δημιουργία δραστηριοτήτων για αύξηση της απασχόλησης. Επισήμαναν ότι κανένας οικονομικός στόχος της κυβέρνησης δεν μπορεί να επιτευχθεί με τους εργαζόμενους στο περιθώριο, ενώ προσδιόρισαν το ποσοστό των ανέργων του νομού μας στο 15%.

Οι Β. Λιόγκας και Δ. Ζαχαριάδης δεσμεύθηκαν να στηρίξουν τα βασικά τους αιτήματα, ιδιαίτερα εκείνο της ανεργίας, εντοπίζοντας ως βασική του αιτία την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική παραγωγικής συρρίκνωσης του νομού. Τάχθηκαν υπέρ μιας άλλης αναπτυξιακής λογικής, που δεν θα περιορίζει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης μόνο στα όποια "κίνητρα", αλλά στοχεύει στην ολόπλευρη και ισόρροπη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής, των φυσικών πόρων και του ορυκτού πλούτου με μοχλό ανάπτυξης τον ίδιο τον εργαζόμενο, τους συνεταιρισμούς και έναν άλλο, αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο, δημόσιο τομέα.

Και στο ΙΚΑ

Τα προβλήματα του επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Καβάλα ήταν το αντικείμενο της προχτεσινής συνάντησης του κλιμακίου της ΝΑΣ και της "Προοδευτικής Δημοτικής Κίνησης Καβάλας", με τον πρόεδρο των γιατρών του ΙΚΑ κ. Πατρικιάδη και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Μακρίδη.

Από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκε το θέμα καταλληλότητας και ανεπάρκειας των χώρων του υπάρχοντος κτιρίου για την παροχή περίθαλψης. Οπως διαπιστώθηκε, οι επισκευές του δε λύνουν το πρόβλημα και κρίνεται απαραίτητη η άμεση έναρξη εργασιών στο κτίριο του ΤΕΥΑΥΚΕ στα Ναυπηγεία για τη μεταφορά όλων των υπηρεσιών εκεί. Επίσης, επισήμαναν την έλλειψη νοσηλευτών και παρασκευαστών, τονίζοντας ότι καλύπτεται μόνο το 30% των αναγκών σήμερα και την έλλειψη γιατρών ορισμένων ειδικοτήτων.

Τα μέλη του κλιμακίου συμφώνησαν στην αναγκαιότητα άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών και υποσχέθηκαν να αγωνιστούν πριν και μετά τις εκλογές για την επίλυσή τους προς όφελος των εργαζομένων στο Ιδρυμα και των ασφαλισμένων του Νομού. Επίσης, σημείωσαν την ανάγκη δημιουργίας δύο αυτοδύναμων υποκαταστημάτων στις ανατολικές και δυτικές συνοικίες της πόλης, με πλήρη διοικητικό και επιστημονικό εξοπλισμό, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ