Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ούτε ο θεός του εμπορίου...

Στη Λοζάνη, με όλους τους κινδύνους του ταξιδιού, θα μεταφέρονται συχνά πυκνά οι μοναδικοί αρχαιολογικοί θησαυροί της Ολυμπίας, προκειμένου να συντελέσουν στην αναβάθμιση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και στον εξωραϊσμό της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, κατήγγειλε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,με αφορμή δηλώσεις του υπουργού ΠολιτισμούΕ. Βενιζέλου για την ίδρυση τμήματος του αρχαιολογικού μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης!

Η είδηση που βγήκε κατά την υπογραφή από τον υπουργό Πολιτισμού και τον πρόεδρο της ΔΟΕ Χ. Α. Σάμαρανγκ της ίδρυσης του διεθνούς ιδρύματος "Πολιτιστική Ολυμπιάδα" επιβεβαιώνει, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής συμπαράταξης για την Αθήνα", ότι και η λεγόμενη "Πολιτιστική Ολυμπιάδα" δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά τη συμπλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με την εμπορευματοποίηση και της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Και τι ειρωνεία. Ο Ερμής του Πραξιτέλους, ίσως εγκαταλείψει πρώτος το γνώριμο τοπίο της Ολυμπίας, με κατεύθυνση τη Λοζάνη, ως προϊόν ενός εμπορίου που ούτε... ο ίδιος ως θεός του θα τολμούσε να εγκρίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ