Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μετανάστες: Οι αλλοδαποί συμπολίτες μας

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών παρουσιάζει η "Συμπαράταξη για την Αθήνα",που δεσμεύεται να προωθήσει το εκλογικό δικαίωμα,το οποίο "πρέπει να έχουν οι αλλοδαποί συμπολίτες μας, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, μετά από έναν εύλογο χρόνο διαμονής στην πόλη".

Στην κατεύθυνση της μέριμνας για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών - που αποτελούν την κοινωνική ομάδα με τα μεγαλύτερα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα - μία από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Συμπαράταξης αφορά τη δημιουργία και καθιέρωση ειδικού θεσμικού οργάνου στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου,με κύριο σκοπό την ίδρυση "Σπιτιών του Μετανάστη",ειδικότερα στις χαρακτηριζόμενες υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, όπου και διαμένει ο μεγαλύτερος αριθμός τους.

Στα "Σπίτια του Μετανάστη" θα παρέχεται η αναγκαία βοήθεια και ενημέρωση από αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους ειδικούς για προβλήματα κοινωνικού και γραφειοκρατικού χαρακτήρα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Η Συμπαράταξη δεσμεύεται για έναν δήμο που θα αγωνίζεται σε συνεργασία με το συνδικαλιστικό κίνημα και με τις οργανώσεις των αλλοδαπών:

  • Για την ισότιμη κοινωνική ένταξη των μεταναστών.
  • Για πλήρη δικαιώματα,ίσα με τους Ελληνες εργαζόμενους, στην αμοιβή, στην κοινωνική ασφάλιση και την πρόνοια.
  • Για το χτύπημα της "μαύρης εργασίας" και την επιβολή αυστηρών ποινών και την εξάρθρωση των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων.
  • Για να γίνει αυτεπάγγελτη η δίωξη του εγκλήματος του ρατσισμού και της υποκίνησής του.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, η Συμπαράταξη επιζητεί έναν δήμο που θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας ως πολιτικοί και οικονομικοί πρόσφυγες.

Ετσι θα φροντίσει την κατοχύρωση με συγκεκριμένα μέτρα της ισότιμης έκφρασής τους στο δήμο. Θα προωθήσει τη λήψη ιδιαίτερων μέτρων για τη βελτίωση της διαβίωσής τους, τη δωρεάν περίθαλψή τους και τη μόρφωση των παιδιών τους. Και θα βοηθά ενεργά στην προστασία του πολιτισμού τους.

Διαπολιτισμικό κέντρο συνάντησης,γέφυρα επικοινωνίας των ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής, που συμβιώνουν στην Αθήνα, σκοπεύει να δημιουργήσει η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", αξιοποιώντας έναν από τους χώρους του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ στα Πατήσια.

ΑΥΡΙΟ: Για την υγεία και την πρόνοια


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ