Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παπάγος - Πλαστήρας, "δεξιοί" και "δημοκράτες"...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 1

Σημειώνει, λοιπόν, η Ελλη Παππά στα γράμματά της, που περιέχονται σε βιβλίο της:

"...Και αφήνω τελευταίους τους κύριους υπεύθυνους. Γιατί όλους εκείνους που ανέφερα ως εδώ τους ξέρουμε. Δεν μπορούν να κρυφτούν και δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν. Είναι: ο στρατηγός Πλαστήρας και η πλειοψηφία των υπουργών του. Σήμερα νίπτουν τας χείρας των και προσπαθούν να κρύψουν κάτω από τη μάσκα του Πιλάτου το πραγματικό τους πρόσωπο, το πρόσωπο του Ιούδα. Ο Πλαστήρας μπορούσε με μια μόνο λέξη να σταματήσει την εκτέλεση. Αλλά δεν την είπε. Αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι του εγκλήματος, οι εκτελεστές της θέλησης της περίφημης αμερικάνικης δημοκρατίας. Αύριο κανένας δε θα τους ξέρει με άλλο όνομα εκτός από το όνομα του δολοφόνου του Μπελογιάννη...". Ποιος λογικός άνθρωπος, ποιος νέος σήμερα μπορεί να πιστέψει τις ανοησίες ότι μια εκτέλεση είναι πιο... γλυκιά με πρωθυπουργό "δημοκράτη" από ό,τι αν ήταν με πρωθυπουργό "δεξιό"; Η λέξη "αίσχος" είναι λίγη για να προσδιορίσει τις προπαγανδιστικές αθλιότητες των κυβερνητικών φερεφώνων της "κεντροαριστεράς". Και δικαιολογημένα αναρωτιέται η εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Ποντίκι", που κυκλοφόρησε χτες στην πρώτη της σελίδα: "Β ΓΥΡΟΣ: Και τώρα πώς θα ξεχωρίσουμε τους δεξιούς;". Ελα ντε... Αυτή πιστεύουμε είναι και η απορία πολλών εργαζομένων.

Πιο κόσμια από την "Αυριανή", η "Καθημερινή" προωθεί τη θεωρία των "συνδρόμων" και "διαχωρισμών"... πολιτισμένα. "...Αυτές (σ.σ. οι διαχωριστικές γραμμές Δεξιάς - Αριστεράς) - γράφει - πάντοτε υπάρχουν, γιατί η Δεξιά έχει τους στόχους της και η Αριστερά τους εντελώς διαφορετικούς δικούς της. Αλίμονο αν δεν υπήρχε αυτή η διαχωριστική γραμμή, που εν τέλει αποτελεί και λόγο ύπαρξης της μιας και της άλλης...".

Θα μπορούσε και να συμφωνήσει κάποιος χοντρικά. Μόνο που δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε ή έστω να κατανοήσουμε πού κολλάει το ΠΑΣΟΚ μέσα σε αυτόν το συλλογισμό; Θεωρεί η "Καθημερινή" "δεξιό" το ΠΑΣΟΚ, ή μήπως "αριστερό"; Θεωρεί η "Καθημερινή" ότι οι διαχωριστικές γραμμές βρίσκονται στην πολιτική και στρατηγική των κομμάτων ή μήπως ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους, εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, που ακολουθούν τα διάφορα κόμματα;

Tο ΚΚΕ με συνέπεια και σταθερότητα αγωνίζεται καθημερινά 80 χρόνια τώρα να ρίξει τις διαχωριστικές γραμμές μέσα στο λαό, να ξεπεραστεί ο ύποπτος και κατευθυνόμενος διχασμός του λαού με βάση κομματικά κριτήρια για να πηγαίνουν "στην μπάντα" τα ταξικά κριτήρια, που είναι και η πραγματική διαχωριστική γραμμή μέσα στην ελληνική κοινωνία. Τα κόμματα προσδιορίζονται από την πολιτική και την πρακτική τους. Αν είναι με την πλουτοκρατία ή με το λαό. Και η πολιτική και πρακτική της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με βάση το ταξικό, δηλαδή το πραγματικό κριτήριο αξιολόγησης, είναι καραμπινάτη "δεξιά" και βάλε... Ας μη διστάζουν να το διακηρύξουν ανοιχτά και έντιμα όσοι τουλάχιστον το ομολογούν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις. Κι όσοι δε θέλουν να το πουν για διάφορους ακόμα λόγους, ας το αποδείξουν με την ψήφο τους στην κάλπη την Κυριακή.

Ψηφίζοντας τους 86 αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις σε όλη τη χώρα ή ρίχνοντας λευκό και άκυρο ή κάνοντας αποχή στη συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των άλλων περιπτώσεων. Για να δοθεί πιο ισχυρό το πολιτικό μήνυμα αυτών των εκλογών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ