Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κουτοπόνηροι ψηφοθήρες

Λαλίστατος αλλά και πονηρούλης αποδεικνύεται ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος για τη νομαρχία της Αθήνας, όταν θέλει να αλιεύσει ψήφους από Δεξιά και - κυρίως - από Αριστερά.

Ετσι, μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό, χρησιμοποίησε το κλασικό επιχείρημα της Χαριλάου Τρικούπη, ότι δηλαδή οι ψηφοφόροι την πρώτη Κυριακή θέλησαν να στείλουν κάποιο μήνυμα προς την κυβέρνηση και τώρα, που το έστειλαν και έγινε από τους κυβερνώντες κατανοητό, μπορούν ανεμπόδιστα να ρίξουν την ψήφο τους στους "προοδευτικούς συνδυασμούς".

Η διατύπωση του κ. Κουλουμπή προκάλεσε, όμως, τον συνομιλητή του δημοσιογράφο, ο οποίος του υπενθύμισε ότι είναι λάθος να γίνεται λόγος για λήψη μηνύματος, αφού τη μεθεπομένη των εκλογών της Κυριακής, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας έκανε δηλώσεις για να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται ν' αλλάξει η οικονομική πολιτική. Απτόητος, βέβαια, ο ψηφοθήρας νομάρχης προχώρησε στο δεύτερο επιχείρημα των "εκσυγχρονιστών".

Μπορεί, είπε, ο κ. Παπαντωνίου να διατύπωσε την άποψή του, όμως οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τον ίδιο, αλλά από την κυβέρνηση συνολικά, για να προσθέσει ότι μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, τις οποίες γνωρίζει ο πρωθυπουργός και τις οποίες θα αξιοποιήσει, βάσει των μηνυμάτων που στάλθηκαν από τις εκλογές.

Δε θέλει και πολλή φιλοσοφία για να κατανοήσει κανείς πως όταν το κυβερνητικό σύνθημα είναι "νυν υπέρ πάντων ο δεύτερος γύρος" - όπως αναφωνεί το χτεσινό ΕΘΝΟΣ - τότε οι υποψήφιοί του είναι ικανοί να σκαρφιστούν τα πάντα προκειμένου να λεηλατήσουν ψήφους, ώστε να μπορέσουν την Κυριακή το βράδυ να διατυμπανίζουν περί της εμπιστοσύνης που τους επέδειξε ο λαός.

Είναι φανερό πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αλλά εν πάση περιπτώσει... Κυριακή κοντή γιορτή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ