Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο καγκελάριος της Αυστρίας

Με τον καγκελάριο της Αυστρίας, η οποία προεδρεύει στην ΕΕ, συναντήθηκε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Η επίσκεψη του καγκελάριου Β. Κλίμα στην Αθήνα έγινε στο πλαίσιο ενός γύρου επισκέψεών του στις πρωτεύουσες των χωρών της Ενωσης, προκειμένου να ενημερώσει και να "ανοίξει" τη συζήτηση ενόψει της Ατυπης Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον ερχόμενο μήνα.

Στη συνάντηση Σημίτη - Κλίμα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ΟΝΕ και το πρόβλημα της "εμβάθυνσης".

Μετά τη συνάντηση ο Αυστριακός καγκελάριος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τη χρηματοδότηση και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά και για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου στην ΕΕ παρουσίασε, όπως γίνεται συνήθως, ισορροπημένες και "κομψές" θέσεις.

Για την Τουρκία ο Β. Κλίμα υπογράμμισε ότι "η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας έχει δηλωθεί πολλές φορές επισήμως, αλλά τα κριτήρια της Κοπεγχάγης δεν τα πληροί η Τουρκία και αυτά τα κριτήρια συνεχίζουν να ισχύουν".

Ο Αυστριακός καγκελάριος χαρακτήρισε "πρώτη μεγάλη επιτυχία της αυστριακής προεδρίας ότι η ΕΕ αποφάσισε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τις 6 υποψήφιες προς ένταξη χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ