Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην ξεχνιόμαστε

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης αβαντάρουν την κυβέρνηση ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Το παράδειγμα με τις τιμές είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά.

Εδώ και μια βδομάδα, λοιπόν, μας έχουν πιπιλίσει το μυαλό με τις υποτιθέμενες συμφωνίες κυρίων για τις τιμές των ειδών στα σούπερ μάρκετ και τη μείωση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Κανείς, όμως, από τους ευτελείς αυτούς προπαγανδιστές της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης δεν έχει εξηγήσει στο κοινό του πόσο ακρίβυναν τα χιλιάδες είδη, που υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τους τελευταίους μήνες, ελέω κερδών των επιχειρηματιών. Κανείς δεν αποτολμά να πει την αλήθεια ότι σε μια εποχή ακρίβειας και λιτότητας δεν είναι ούτε καν... "πράσινα άλογα" οι 10 δραχμές που φτήνυναν ορισμένες μουστάρδες και μαγιονέζες, οι 5 δραχμές του AZAX και του ARIEL ή οι 15 του RIO MARE. Και βέβαια, ενώ σε όλους τους τόνους εκθειάζουν τις 22 δραχμές μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, κανείς άθλιος δεν μπαίνει στον κόπο να πει ότι, ενώ τα τελευταία χρόνια οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει περίπου στο μισό, οι λιανικές τιμές στην Ελλάδα έχουν παγιωθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ