Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι τρέχει στη ΝΕΤ;

Την προκλητική και μεροληπτική στάση που τηρεί η Αννα Παναγιωταρέα στην καθημερινή εκπομπή "Τι τρέχει;" της ΝΕΤ, κατήγγειλε χτες ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Μάκης Κοψίδης.Ο Μάκης Κοψίδης, με δήλωσή του μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΕΣΡ, επισημαίνει ότι η Α. Παναγιωταρέα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχει μετατρέψει την εκπομπή της "σε προπαγανδιστικό μηχανισμό των κυβερνητικών υποψηφίων" και καταγγέλλει την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι μεταβάλλει τη ΝΕΤ σε φερέφωνό της. Συγκεκριμένα, στη δήλωση αναφέρεται:

"Σε προπαγανδιστικό μηχανισμό των κυβερνητικών υποψηφίων έχει μετατραπεί η πρωινή καθημερινή εκπομπή της Α. Παναγιωταρέα στη ΝΕΤ. Οπως πριν τις εκλογές της 11ης Οκτώβρη, η Α. Παναγιωταρέα καλούσε τους ψηφοφόρους, εμμέσως πλην σαφώς, να ψηφίσουν Μ. Δαμανάκη με την αιτιολογία... ότι είναι γυναίκα, έτσι και κατά τη διάρκεια της βδομάδας που διανύουμε η εν λόγω δημοσιογράφος, πέρα από κάθε δεοντολογία, δείχνει φανερά την προτίμησή της και προτάσσει τους κυβερνητικούς υποψηφίους, μεταξύ των οποίων οι Φωτίου, Σκοτινιώτης κ.ά.".

"Αυτή η προκλητικά μεροληπτική στάση της κ. Παναγιωταρέα υπέρ των κυβερνητικών υποψηφίων δεν είναι τυχαία. Δείχνει ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει τους εκλεκτούς της, δε διστάζει, ακόμη και στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, να τσαλαπατάει στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, που συνεχώς υποκριτικά επικαλείται, μετατρέποντας τη ΝΕΤ - που συντηρείται από τα χρήματα του ελληνικού λαού - σε φερέφωνό της".

Ο Μάκης Κοψίδης, στη χτεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επισήμανε ότι θα πρέπει να ζητηθούν από τη ΝΕΤ οι κασέτες της εκπομπής της Αννας Παναγιωταρέα. Είναι ήδη γνωστό ότι το ΕΣΡ, από την αρχή της επίσημης έναρξης του προεκλογικού αγώνα, έχει ζητήσει από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς τις κασέτες ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, προκειμένου να ελέγξει εάν ή όχι τηρήθηκαν και τηρούνται οι κανόνες της ισότιμης μεταχείρισης των υποψηφίων και των συνδυασμών τους. Η ανταπόκριση των τηλεοπτικών σταθμών, όμως, όπως είπε χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Παύλος Σούρλας, δεν ήταν "ικανοποιητική". Με βάση το υλικό που υπάρχει και τις καταγγελίες που έχουν γίνει, ο Παύλος Σούρλας υπογράμμισε ότι πρέπει με "λύπη μας να πούμε" πως σε πολλές περιπτώσεις δεν έγινε σεβαστός ο νόμος και οι οδηγίες του ΕΣΡ. Για το λόγο αυτό το ΕΣΡ αποφάσισε να κάνει αυστηρή υπόμνηση και ν' απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, επισημαίνοντας την ευθύνη που έχουν για την τήρηση των αρχών της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ