Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με την προκήρυξη στο χέρι!

Με τα αποτελέσματα της κάλπης αναδείχτηκε η μεγάλη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των εργαζομένων για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Το ακόμα πιο ουσιαστικό είναι, όμως, ότι, με την εκλογική μάχη, εκφράστηκε μια ευρύτερη αγωνιστική συσπείρωση γύρω από προγράμματα και θέσεις που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα, εναντίον της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, εναντίον των θυσιών που επιβάλει στο λαό η πολιτική της ΟΝΕ και της "σύγκλισης". Ομως, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη αυτών των θετικών διεργασιών στη λαϊκή συνείδηση, όπως υπογραμμίζει η χτεσινή ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, γίνονται συστηματικές προσπάθειες να ανακοπούν αυτές οι θετικές διεργασίες στο λαό και να ενσωματωθούν στη λογική του αναπόφευκτου, δήθεν, μονόδρομου, στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΟΝΕ, γιατί γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των πολυεθνικών που υπηρετούν, είναι αυτή η δυναμική που αναπτύσσεται στις λαϊκές δυνάμεις.

Εδώ ακριβώς, είναι και το μεγάλο στοίχημα των κομμουνιστών, των λαϊκών αγωνιστικών δυνάμεων. Πώς θα συμβάλλουν πιο αποφασιστικά, ώστε η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση για την αντιλαϊκή πολιτική και τις επιλογές της ΟΝΕ, να αποκτούν αντιμονοπωλιακά, αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά στησυνείδηση του λαού, ώστε να μην μπορούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ να κατευθύνουν τη δυσαρέσκεια του λαού σε δρόμους ακίνδυνους για το σύστημα, για να περνάνε ανώδυνα την καταστροφική πολιτική της ΟΝΕ και των προγραμμάτων σύγκλισης. Αυτό το στόχο υπηρετεί η ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική επίθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης σε βάρος του ΚΚΕ, σε βάρος ενός μεγάλου μέρους του λαού, με συνευθύνη της ηγεσίας του Συνασπισμού, που γίνεται συνήγορος στην προπαγάνδα περί "ανίερων" ή "ετερόκλητων" συμμαχιών. Επιδιώκουν, έτσι, να αποπροσανατολίσουν το λαό και να "βγάλουν λάδι" την αντιλαϊκή πολιτική και να παρεμποδίσουν φτωχά λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα τα μέλη τους, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να ξεφύγουν από τη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση στη λογική των μονόδρομων και να εξασφαλίσουν έτσι την ανοχή τους.

Το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές, όμως, έχουν την πείρα και είναι έτοιμοι, όχι μόνο να αποκρούσουν την αντικομμουνιστική επίθεση και να αποκαλύψουν τους πραγματικούς στόχους της, αλλά, αξιοποιώντας και την πείρα και τις νέες δυνατότητες που αναδείχτηκαν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, να ξανοιχτούν αποφασιστικά για να ενημερώσουν το λαό. Με τη χτεσινή ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος στο χέρι και εξοπλισμένοι με τις θέσεις του, θα περάσουν από όλα τα μαγαζιά, τα εργοστάσια, τις πόλεις και τα χωριά, αποφασισμένοι να ενημερώσουν το λαό για το χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΟΝΕ, για τα χειρότερα μέτρα που προωθούνται, για την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διεργασιών μέσα στο λαό για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης.

Αυτή η ιδιόμορφη μάχη της ενημέρωσης, σήμερα, δίνει ακόμα μεγαλύτερη προοπτική στον αγώνα για τα συμφέροντα του λαού, για την αγωνιστική συσπείρωσή του. Θα δώσει "αέρα" στη συγκρότηση των κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών του λαού, στη δημιουργία του αντιμονοπωλιακού, αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου που θα διεκδικήσει την εξουσία και θα οδηγήσει στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για τη λύση των προβλημάτων του λαού. Να πάμε σ' όλους, να συζητήσουμε με την προκήρυξη του ΚΚΕ, είναι η απόφαση των κομμουνιστών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ