Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολύσεις δημοσιογράφων στη "ΝΙΚΗ"

Σε εννιά απολύσεις δημοσιογράφων, χωρίς μάλιστα να τους πληρώνει τις αποζημιώσεις... προχώρησε χτες η ιδιοκτησία της εφημερίδας "ΝΙΚΗ". Η εργαζόμενοι δημοσιογράφοι έμαθαν τις απολύσεις τους από δικαστικό κλητήρα που τις κοινοποίησε στα σπίτια τους. Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, με την κοινοποίηση της απόλυσης αναφέρει πως θα πληρώσει αποζημιώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου! Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα "ΝΙΚΗ" δεν έχουν πληρωθεί τους μισθούς τους εδώ και πολλούς μήνες.

Οι απολύσεις όπως είναι φυσικό δημιούργησαν αναστάτωση στους εργαζόμενους στην εφημερίδα, ενώ ο ιδιοκτήτης τούς απειλεί να μη απεργήσουν γιατί θα έχουν συνέπειες, όπως μας κατήγγειλαν. Οι απολυμένοι δημοσιογράφοι προσέφυγαν στην ΕΣΗΕΑ, η οποία και θα ασχοληθεί σε σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της με το θέμα αυτό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το τελευταίο διάστημα, σε αρκετές ακόμα εφημερίδες γίνονται είτε απειλούνται απολύσεις δημοσιογράφων για λόγους οικονομικούς, όπως προβάλλεται. Πρόσφατα αναστάλθηκαν οι απολύσεις τριών δημοσιογράφων από την "Απογευματινή" με την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Ωστόσο, καθώς το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο έντονο, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση της Ενωσης Ιδιοκτητών, για να συζητήσει, ανάμεσα στα άλλα, και το πρόβλημα αυτό προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά και άλλα δικαιώματα των δημοσιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ