Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποκριτικοί παραλογισμοί...

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ,έως αδύνατη, είναι ορισμένες φορές η παρακολούθηση της ...λογικής των κάθε λογής "εκσυγχρονιστών". Δε μιλάμε για τις καθημερινές δυσκολίες. Αυτές τις έχουμε συνηθίσει... Αναφερόμαστε σε ολότελα παράλογα πράγματα.

*********

Πάρτε, για παράδειγμα, τα όσα τις μέρες αυτές αναμασούν, από το πρωί μέχρι το βράδυ, περί των "ανίερων συμμαχιών" του ΚΚΕ με τη ΝΔ.

********

Οποιος ρίξει μια ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα των δύο γύρων, για παράδειγμα των νομαρχιακών εκλογών, θα διαπιστώσει μια, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρή, αύξηση της αποχής, του λευκού και του άκυρου τη δεύτερη Κυριακή, όπου αναμετρήθηκαν υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ.

**********

Συνήθως, η αύξηση αυτή υπερβαίνει αρκετά έως πολύ τις ψήφους, που είχε πάρει το ΚΚΕ, στις βουλευτικές εκλογές του 1996. Και, βέβαια, κανένας δεν ξέρει τι ψήφισε ο κάθε πολίτης. Λογικά συμπεραίνει, όμως, πως η αύξηση αυτή προέρχεται από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αφού ήταν το μόνο κόμμα, που προέτρεψε για τέτοια στάση στο δεύτερο γύρο.

*************

Οχι, κραυγάζουν οι "εκσυγχρονιστές", σε πείσμα των αριθμών και της πραγματικότητας...

***********

Την ίδια στιγμή, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν την ίδια πολιτική. Οι διαφορές τους είναι ελάχιστες και επουσιώδεις. Ακόμη και η "Αυριανή" το ομολόγησε και μάλιστα προεκλογικά. Στην πραγματικότητα, έχουν συμπήξει την "ιερή συμμαχία" του αντιλαϊκού μονόδρομου της ΟΝΕ. Ο ένας "κόβει" και ο άλλος "ράβει", σε βάρος του λαού και της χώρας.

************

Α, να μην το ξεχάσουμε. Υπάρχει και η ηγεσία του ΣΥΝ, που φροντίζει για τα "μπαλώματα"...

***********

Είναι ή δεν είναι παράλογο, λοιπόν, να μιλάνε όλοι αυτοί, για "ανίερες συμμαχίες";

**********

Και στο κάτω - κάτω της γραφής, γιατί χτυπιέστε και οδύρεστε, κύριοι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των αντιλαϊκών "μονόδρομων"; Από το σακούλι σας βγήκαν οι ψήφοι; Δικοί σας είναι; Κι επειδή τόσα και τόσα λέτε τελευταία, περί προοδευτικής παράταξης, μπορείτε να μας πείτε, ποια είναι η διαφορά ενός "πράσινου" νομάρχη ή δημάρχου από έναν "γαλάζιο";

***********

Αφήστε, λοιπόν, τις υποκρισίες. Σας πήρανε χαμπάρι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ