Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξαναζεσταμένο κεντροαριστερό "μενού"

Ποια είναι η "διέξοδος" για την κυβέρνηση Σημίτη, την οποία όλο και περισσότερα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προτείνουν φωναχτά, ώστε να αντιστρέψει το "αρνητικό κλίμα" και να μην οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε ναυάγιο στις επόμενες εκλογές; Να ενισχυθεί η "αριστερή φυσιογνωμία" του, μέσω ανοιγμάτων στην "Αριστερά", δηλαδή, κυρίως προς τον ΣΥΝ. Φυσικά, καμία εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΝ, όχι μόνο δεν "αποκρούει" τέτοιες "εποικοδομητικές πρωτοβουλίες", αλλά ...σαν έτοιμη από καιρό και ξελιγωμένη για εξουσία σπεύδει να τις "νομιμοποιήσει" και να τις συζητήσει στα σοβαρά.

Ας είναι σίγουροι, όμως, ότι οποιοδήποτε "διάλογο" ξαναζεστάνουν ή οποιαδήποτε συνεργασία και αν κάνουν - πολύ περισσότερο σε κυβερνητικό επίπεδο, ενδεχόμενο που και αυτό συζητιέται στα παρασκήνια - δεν πρόκειται είτε να λειτουργήσει σαν σωσίβιο του ΠΑΣΟΚ και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του, είτε να εγκλωβίσει λαϊκές μάζες, όπως άλλωστε φάνηκε και από τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι αυτό που χρειάζονται είναι καθαρές λύσεις υπέρ των συμφερόντων τους και όχι κυβερνητικά σχήματα εναντίον τους. Ας προχωρήσουν, λοιπόν, και εδώ είμαστε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ