Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε "διατεταγμένη υπηρεσία"

Αρκετές μέρες πριν από το φετινό γιορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη ορισμένες "έγκυρες" και "ανεξάρτητες" εφημερίδες "ανησυχούσαν" για το τι θα κάνει φέτος ο "αντιεξουσιαστικός χώρος" και πρόσφεραν απλόχερα τις σελίδες τους ώστε τα "παιδιά" να οργανωθούν καλύτερα... Ταυτόχρονα, όμως, τίποτα δεν τους εμπόδιζε να προειδοποιούν για τα αναμενόμενα "επεισόδια" και να πλασάρουν τις "ρεαλιστικές" προτάσεις τους για κατάργηση του γιορτασμού και "εκκαθάριση" με το μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Τα αποτελέσματα της κινητοποίησης και οργάνωσης του "αντιεξουσιαστικού χώρου", ο οποίος πάντα ήταν διαβρωμένος από τα γνωστά "ευαγή ιδρύματα" της αστυνομίας, ήταν μάλλον πενιχρά. Τα "παιδιά" φαίνεται ότι δεν είχαν διάθεση φέτος να παίξουν...

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τις ίδιες πάντα "έγκυρες" και "ανεξάρτητες" εφημερίδες να συνεχίσουν να υπηρετούν τον ομολογημένο στόχο τους: το "ξεκαθάρισμα των λογαριασμών" με το μήνυμα και την πορεία του Πολυτεχνείου. Ο στόχος, αυτός βέβαια, περνάει μέσα από χτύπημα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που είναι ο κυματοθραύστης αυτών των αντιλαϊκών επιθέσεων.

Δεν μπόρεσαν, λοιπόν, να συγχωρέσουν ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και φέτος συνέβαλαν αποφασιστικά στην περιφρούρηση της πορείας. Η οργή και το δηλητήριό τους διοχετεύτηκε μέσα από προβοκατόρικα "ρεπορτάζ" και "σχόλια" για τον "αστυνομικό ρόλο" της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που παρέδωσαν στη "συνεργαζόμενη" αστυνομία τα παιδιά. Πρωταγωνιστικό ρόλο, βέβαια, έπαιξε, άλλη μια φορά, η "Ελευθεροτυπία", προφανώς λόγω των "προνομιακών" διασυνδέσεών της με τον "αντιεξουσιαστικό χώρο".

Η "Αυγή" του αντικομμουνισμού...

Δεν μπορούσε, όμως να υστερήσει η "Αυγή",τυφλωμένη, όπως πάντα, από την εμπάθεια και το μίσος σε βάρος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Χθες, λοιπόν, άφησε να εκδηλωθούν σε όλη τους την έκταση αυτά τα συναισθήματά της. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, διαπιστώνει ξεδιάντροπα ότι "η ΚΝΕ υπερασπίζει απολύτως (την παλαιότερη και επαναληφθείσα προχθές) πρακτική της συνεργασίας με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής - (σ.σ. για τις ανάγκες της στιγμής χρησιμοποιεί και τέτοια ορολογία) - και επιτίθεται σε όσους στέκονται κριτικά σε επιλογές συνεργασίας των μαζικών κινημάτων με την Ασφάλεια" (!). Τίτλος του "ρεπορτάζ"; "Η ΚΝΕ υπερασπίζεται τον αστυνομικό ρόλο της". Καμία έκπληξη. Η "Αυγή" παραμένει πάντα "αυγή" του αντικομμουνισμού...

... και η "Ελευθεροτυπία" της προβοκάτσιας

Από την "Ελευθεροτυπία" τη συνέχεια ανέλαβε να τη δώσει ο Γ. Βότσης,προφανώς λόγω προϋπηρεσίας πολλών ετών στο κουρμπέτι. Με ένα χυδαίο σχόλιό του "επικρίνει" τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για αχαριστία, γιατί, όπως αναφέρει, "τσιγκουνεύτηκε την ειδική εύφημη μνεία σ' αυτούς που πράγματι άξιζαν: Τους μπρατσωμένους οικοδόμους του ΚΚΕ και τα, εκ του ασφαλούς, παλικαράκια της ΚΝΕ, που σε πλήρη συνεργασία με την ένστολη καταστολή (τύφλα να 'χουν τα ΜΑΤ μπροστά στα... ΚΝΑΤ) κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους κάθε λογής αντιφρονούντες". "Θλίβεται" μάλιστα, γιατί "τα κοντάρια, από τις κόκκινες σημαίες με τα σφυροδρέπανα, χρησιμοποιήθηκαν (τι ντροπή...) περισσότερο από τα αστυνομικά κλομπ". Δε σταματάει, όμως, εκεί. Επιχειρεί να πλήξει το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές για το ρόλο τους στην εξέγερση του Νοέμβρη: "Το άλλο, το μεγάλο "Πολυτεχνείο", της ηρωικής εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 - (σ.σ. οι "όρκοι" στη μνήμη της εξέγερσης είναι απαραίτητοι για να περάσει πιο εύκολα η προβοκάτσια) - (των... "προβοκατόρων" κατά την τότε "Πανσπουδαστική") πάει πολύ να το διεκδικεί οψίμως το ΚΚΕ - και δεν είναι καθόλου φρόνιμο να τσιγκλάει μνήμες...".

Αυτό ακριβώς λέμε και εμείς κύριε Βότση. Πάει πολύ, ειδικά εσύ, να τσιγκλάς μνήμες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ