Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
ΟΧΙ στα "αγροτοδικεία" και τις κατασχέσεις

"Περσινά ξινά σταφύλια" θυμάται η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εκφοβίσει τους αγρότες της Ηλείας, ενόψει νέων αγροτικών δυναμικών κινητοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό έβγαλε από το "συρτάρι" κατηγορητήριο ενάντια αγωνιστών αγροτών του νομού, για κινητοποιήσεις που έγιναν το 1996, ενώ, ήδη, η "επετηρίδα" των δικών μπήκε στις κινητοποιήσεις του 1997.

Συγκεκριμένα, τέσσερις - μέχρι στιγμής - αγρότες της περιοχής πήραν κλήση, πριν λίγες μέρες, για να δικαστούν στις 26 Γενάρη 1999 κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνίας από πρόθεση, για τα μπλόκα των επαρχιακών οδών Πάτρας - Τρίπολης (111) και Αμαλιάδας Σιμοπούλου - 111 (γέφυρα Πηνειού) στις 19 και 20/2/96.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει με δριμύτητα τις προσπάθειες εκφοβισμού των αγροτών που ακολουθεί η κυβέρνηση και ζητά την άμεση άρση των διώξεων και στο ποινικό και στο αστικό σκέλος των κατηγοριών. "Αυτές οι προσπάθειες, τονίζεται στην ανακοίνωση, ρίχνουν το φιλοαγροτικό προσωπείο της κυβέρνησης σχετικά με την άρση των διώξεων για υποτιθέμενα αδικήματα".

Επίσης, η ΟΑΣ Ηλείας καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αντιαγροτική πολιτική της, που, στο όνομα της ΟΝΕ, κατακρεουργεί σε πρώτη φάση 25.000 αγροτικά νοικοκυριά. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση: "Η κυβέρνηση μέσω της διοίκησης της ΑΤΕ βγάζει στο "σφυρί" τα χωράφια τους, τη στιγμή μάλιστα που όλοι γνωρίζουν ότι οι αγρότες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ξοφλήσει τα χρέη τους και τώρα πληρώνουν τα πανωτόκια".

Ενόψει των τελευταίων αυτών εξελίξεων, η ΟΑΣ Ηλείας καλεί τους αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα για τους επερχόμενους αγώνες και στο πλαίσιο αυτό ξεκινούν μέσα στις επόμενες μέρες ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά του νομού. Ηδη αποφασίστηκε να γίνουν συγκεντρώσεις στην Αμαλιάδα, την Τραγάνα - Ανδραβίδα, τη Ζαχάρω και την περιοχή της ορεινής Ηλείας - Ολυμπίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ