Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ας ρωτήσουν να μάθουν

Υπάρχει ένα τραγούδι, που λέει πως "ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό". Τα "παιδάκια", που χτες έκαναν στη Νομική και στου Ζωγράφου, στα γραφεία του Κόμματος, ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν στο Πολυτεχνείο, δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει ο παραπάνω στίχος σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ. Ας ρωτήσουν, λοιπόν, τους καθοδηγητές τους - και τους ένστολους και τους μη ένστολους. Φυσικά, εκείνοι θα αρχίσουν να βήχουν και να ξεροβήχουν... Ομως, ας επιμείνουν. Αν δεν πάρουν ικανοποιητικές απαντήσεις, ας αποταθούν στην "Ελευθεροτυπία". Γνωρίζει και εκείνη τις απαντήσεις.

***

Το ΚΚΕ, λοιπόν, θα μάθουν πως επιχειρήθηκε πολλές φορές να τρομοκρατηθεί στην ιστορία αυτού του τόπου. Δυστυχώς, για κάποιους παλιότερους, που, και εκείνοι με λοστάρια, σιδερογροθιές και προβοκάτσιες προσπάθησαν να ξεμπλέξουν με αυτό το Κόμμα, εκτελώντας τη διατεταγμένη υπηρεσία των αφεντικών τους (για να μην πάμε πιο πίσω ή σε άλλες μορφές επίσημης κρατικής καταστολής περιοριζόμαστε στο ότι οι παραπάνω εντολοδόχοι εμφανίζονται άλλοτε και με τη μορφή του "αναρχο-φρικιού", άλλοτε και με τη μορφή του "αγανακτισμένου πολίτη - Χρυσαυγίτη" κλπ.), διδάχτηκαν κάτι πολύ απλό: Οτι σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Επομένως, το τίμημα που πλήρωναν όλοι εκείνοι που επιδίωξαν να "ματώσουν" το ΚΚΕ και να το κάνουν να "ξεψυχήσει", ήταν ότι αντιλαμβάνονταν, πολύ γρήγορα, ότι τα λοστάρια τους ήταν πολύ λίγα μπροστά στις νέες ρίζες που έριχνε το Κόμμα στην ελληνική κοινωνία. Αυτά τα πράγματα, τα "παιδάκια" δεν τα γνωρίζουν. Οι καθοδηγητές τους, όμως, τα γνωρίζουν. Ας τους ρωτήσουν.

***

Επίσης, τα "παιδάκια" δε γνωρίζουν την άποψη του Λένιν περί της βίας. Ο Λένιν, λοιπόν, εξηγούσε ότι το Κόμμα δεν έχει καμία διάθεση να χάσει ούτε έναν εργάτη στην πάλη του για την Επανάσταση και την εδραίωση της Επανάστασης. Δεν είναι, επομένως, το Κόμμα που επιλέγει να χτυπηθεί με τους εκμεταλλευτές. Είναι οι εκμεταλλευτές που χτυπούν το Κόμμα, ώστε να μην εκπληρωθεί ποτέ ο αγώνας της εργατικής τάξης. Μακάρι να υπήρχε άλλος δρόμος, αλλά δεν υπάρχει. Δε θα μας αφήσουν να ζήσουμε όπως θέλουμε, γι' αυτό πρέπει να κερδίσουμε τη ζωή που θέλουμε. Αυτή είναι η άποψη του Κόμματος. Ας την έχουν υπόψη τους, όσοι παίζουν το παιχνίδι των αφεντικών τους ως "ροπαλοφόρα" όργανά τους. Και να θυμούνται. Οχι μόνο δε μας "σκοτώνουν", αλλά μας κάνουν και πιο δυνατούς.

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ