Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Θεσσαλία προειδοποιεί...
  • Τις επιτυχημένες περιφερειακές αγροτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε επαρχίες του κάμπου, θα ακολουθήσουν τα νομαρχιακά συλλαλητήρια: 2 Δεκέμβρη στην Καρδίτσα, 7 στα Τρίκαλα και 8 στη Λάρισα
  • Ο αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ θα κλιμακωθεί και θα συντονιστεί από την ΠΑΣΕ σε πανθεσσαλικό επίπεδο, αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα της αγροτιάς

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, οι Θεσσαλοί αγρότες. Οι ιδιαίτερα μαζικές και μαχητικές προειδοποιητικές συγκεντρώσεις συνεχίζονται σήμερα στους Σοφάδες της Καρδίτσας, στην Καλαμπάκα Τρικάλων και στον Τύρναβο Λάρισας, στις 26/11 στα Μεγάλα Καλύβια και στις 27/11 στον Παλαιόπυργο Τρικάλων.

Το επόμενο αγωνιστικό βήμα της θεσσαλικής αγροτιάς είναι η πραγματοποίηση νομαρχιακών αγροτικών συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών, με τρακτέρ κι άλλα μηχανήματα. Η αρχή θα γίνει με το παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στις 2 Δεκέμβρη και θα ακολουθήσουν στις 7 Δεκέμβρη στα Τρίκαλα - σ' αυτή την απόφαση κατέληξε η σύσκεψη της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών του νομού, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι άλλων μαζικών φορέων, όπως του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, του συνδικάτου Οικοδόμων, του σωματείου Εργατοτεχνιτών, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γυναικών, του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, του Συλλόγου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων κ. ά. - και την επομένη, στις 8 Δεκέμβρη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Και η πάλη των αγροτών της Θεσσαλίας θα συντονιστεί - εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στην ικανοποίηση των ζωτικών και δίκαιων αιτημάτων τους - σε πανθεσσαλικό επίπεδο,όπως ήδη έχει συζητήσει κι αποφασίσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Ο αγροτικός κόσμος της Θεσσαλίας δίνει και φέτος ενωμένος και με δυναμισμό τη μάχη για την επιβίωσή του. Για να μείνει στα χωριά του και να καλλιεργεί τη γη του. Το μήνυμα που στέλνουν οι κινητοποιήσεις προς την κυβέρνηση είναι σαφές: "Στους δρόμους του αγώνα αντιπαλεύουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και δε θα κάνουμε πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για αλλαγή των καταστροφικών κανονισμών της ΕΕ που "εξολοθρεύουν" όλα τα ελληνικά προϊόντα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, για τη μη εφαρμογή των "νέων πολιτικών" στα πλαίσια της "Ατζέντας 2000" που απειλούν με αφανισμό την ελληνική αγροτιά".

Οι αγρότες προβάλλουν, επίσης, συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν στην αύξηση των τιμών στα προϊόντα τους και στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη ρύθμιση των χρεών, στην εξασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, στο σταμάτημα των διώξεων και των δικών σε βάρος πάνω από 10.000 αγωνιστών της αγροτιάς σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα, η νέα ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, που στις αρχές Δεκέμβρη θα επισκεφτεί τη Θεσσαλία, έχει ακόμα το χρόνο να σκεφτεί και να αποφασίσει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου. Αν ούτε και τώρα το κάνει - κι επιμείνει στην αντιμετώπιση των αγροτών με τις συκοφαντίες και τον αυταρχισμό - "κακό του κεφαλιού της"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ