Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ντόρος" με τρελά πρόβατα

"Ντόρο" γύρω από την ύπαρξη τρελών προβάτων στην Ελλάδα επιχειρούν να δημιουργήσουν τα επιτελεία των Βρυξελλών με τη συμβολή μερίδας των ΜΜΕ.

Από τις Βρυξέλλες έγινε γνωστό ότι μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας εντοπίστηκαν μέσα στο 1998 οκτώ κρούσματα τρομώδους νόσου σε πρόβατα (Scrapie), ασθένεια που παραλληλίζεται με τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών (τρελές αγελάδες). Τα οκτώ αυτά κρούσματα είναι αμελητέα, αφού εντοπίστηκαν σε ένα πληθυσμό προβάτων που ξεπερνά τα 11.000.000 και η συγκεκριμένη νόσος είναι γνωστή στη χώρα μας εδώ και αιώνες. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων, πίσω από αυτό το θόρυβο κρύβονται εκτός των άλλων οι προθέσεις της Κομισιόν να κατατάξει την Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου για την κατανάλωση εντοσθίων και να επιβάλει απαγόρευση στο κοκορέτσι, το σπληνάντερο και άλλα ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα.

Από την πλευρά του το υπουργείο Γεωργίας σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν υφίσταται κάποιο σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα μας και ότι το όλο θέμα παρακολουθείται με ιδιαίτερη προσοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ