Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανεβαίνει το αγωνιστικό θερμόμετρο

Δυναμική, μαζική, αγωνιστική, αγροτική συγκέντρωση χτες στο Προάστιο Καρδίτσας

"Συνεχίζουμε"! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν καθημερινά οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, διατρανώνοντας την αγωνιστική τους διάθεση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που τους ξεριζώνει απ' τα χωριά τους και τους οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό.

Ετσι, μετά τις μεγάλες αγωνιστικές συγκεντρώσεις στο Λιοντάρι και τον Παλαμά, τη "σκυτάλη" του αγώνα πήρε χτες το Προάστιο.Πλήθος αγροτών με τα τρακτέρ τους και άλλα αγροτικά μηχανήματα αψήφησαν το "τσουχτερό" κρύο και έδωσαν δυναμικό αγωνιστικό "παρών" στην κεντρική πλατεία του χωριού, διεκδικώντας λύση στα οξυμένα προβλήματά τους και δίνοντας υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα.

Στην αγωνιστική συγκέντρωση των αγροτών παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν οι δήμαρχοι Παμίσιου, Β. Ζαφείρης και Σελλάνων Β. Κωστόπουλος,που σημείωσε στο χαιρετισμό του: "Απ' αυτόν τον αγώνα θα εξαρτηθεί η ίδια η διαβίωση και η ύπαρξή μας".

Στη συνέχεια της συγκέντρωσης το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Προαστίου Δ. Κωστόπουλος,ο οποίος μιλώντας για τα πλαφόν, τις ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, τόνισε: "Μας οδηγούν σε χρεοκοπία και οικονομικό μαρασμό. Σε λίγα χρόνια, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δε θα υπάρχει μικρός και μεσαίος αγρότης". Και ο Δ. Τσέλιος,μέλος της ΠΑΣΕ, επισήμανε: "Από το '94 ξεκινήσαμε έναν αγώνα για τη λύση των βασικών μας προβλημάτων. Σήμερα, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δε θέλησε να δώσει καμιά λύση. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, μέχρι τη νίκη".

Ο Β. Μπούτας

"Δεν είναι εθιμοτυπικός ο αγώνα αυτός", τόνισε ο Β. Μπούτας,που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη χτεσινή συγκέντρωση του Προαστίου. "Συνεχίζουμε, όχι γιατί ήρθε το φθινόπωρο και εθιμοτυπικά θα κατεβάσουμε τα τρακτέρ, αλλά γιατί τα προβλήματα μας οξύνονται συνεχώς. Μας περιμένουν μαύρες μέρες αν δεν αγωνιστούμε", είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για την καταστροφική "Ατζέντα 2000", την επιδότηση ανά στρέμμα, που θα επιφέρει παραπέρα μείωση του αγροτικού εισοδήματος, αλλά και την κτηνοτροφία που είναι υπό διωγμό.

Αναφερόμενος στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ που συναινούν στην πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ, ο Β. Μπούτας δήλωσε: "Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε σε μια πολιτική ξεκληρίσματος των μικρών και μεσαίων αγροτών. Σε μια πολιτική που μας μειώνει το εισόδημα τόσο, ώστε να μην μπορούμε να μείνουμε στα χωριά μας". Και συνεχίζει: "Μας λένε να κάνουμε και δεύτερη δουλιά. Ποια δουλιά, όμως; Να φτιάχνουμε πίτες και μπατζίνες για τους τουρίστες; Αν το νομίζουν, κάνουν λάθος. Πρέπει να αναπτυχθεί η αγροτική παραγωγή, κόντρα σ' όλους όσοι θέλουν να τη σταματήσουν".

"Θα είμαστε καθημερινά στο δρόμο. Είτε είναι κλειστός, είτε είναι ανοιχτός. Θα τον κλείνουμε όποτε θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να το κάνουμε και δεν ανεχόμαστε από κανέναν να μας λέει τι να κάνουμε", επισήμανε ο Β. Μπούτας, δίνοντας το "στίγμα" για τα μπλόκα του αγώνα και κάλεσε όλους τους αγρότες στο μεγάλο παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στις 2/12, διαμηνύοντάς τους και τον αγωνιστικό χαιρετισμό του Β. Αναγνωστόπουλου - νεοεκλεγέντα νομάρχη Καρδίτσας - που δεν μπόρεσε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, να παρευρεθεί στο χτεσινό συλλαλητήριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο αποφασιστικά πιο μαζικά (2013-02-02 00:00:00.0)
Αγωνιστικός ενθουσιασμός (1999-02-11 00:00:00.0)
Φουντώνει η φλόγα του αγώνα (1998-11-21 00:00:00.0)
Κλείνουν ένα - ένα τα λιμάνια οι ψαράδες (1998-01-15 00:00:00.0)
Αγωνιστικός, παλλαϊκός γιορτασμός (1997-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ