Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινότητες χωρίς υγειονομική κάλυψη

Ακάλυπτες υγειονομικά είναι η Κοινότητα Νεράιδας, που βρίσκεται στον Νομό Τρικάλων και η Σκύρος. Η Κοινότητα Νεράιδας στερείται αγροτικού γιατρού τον τελευταίο χρόνο και το Κέντρο Υγείας Σκύρου, εδώ και 20 μέρες, "λειτουργεί" μόνο με μία νοσηλεύτρια.

Για τις δύο αυτές περιπτώσεις κατέθεσαν Ερωτήσεις στη Βουλή, για τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα,οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,Απ. Τασούλας,Αχ. Κανταρτζής και Β. Μπούτας.

Στην Κοινότητα Νεράιδας οι κάτοικοι, ηλικιωμένοι στο σύνολό τους, βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής και Β. Μπούτας ερωτούν τον υπουργό Λ. Παπαδήμα τι μέτρα θα πάρει άμεσα ώστε να καλυφθεί η κενή θέση στο αγροτικό ιατρείο της Νεράιδας και να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των έξι ορεινών χωριών της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά το Κέντρο Υγείας Σκύρου λειτουργεί τις τελευταίες 20 μέρες μόνο με μία νοσηλεύτρια, διότι έληξε η σύμβαση του γιατρού που υπηρετούσε εκεί. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Απ. Τασούλας ερωτούν τον υπουργό Λ. Παπαδήμα ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να καλυφθεί άμεσα η θέση γιατρού στο Κέντρο Υγείας Σκύρου, αλλά και να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ