Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
Φουρνέλα λατομείου δίπλα στα σπίτια!

H επιτροπή αγώνα για την απομάκρυνση των λατομείων από την περιοχή του Δήμου Χορτιάτη, της Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης που με τη στάση του και τις πρόσφατες ρυθμίσεις δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του λατομείου ΚΥΨΕΛΗ στο Ασβεστοχώρι, να χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες δίπλα ακριβώς σε κατοικημένη περιοχή, να εκσφενδονίζουν πέτρες και να προκαλούν σοβαρότατες καταστροφές σε σπίτια της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες από τις εκρήξεις του λατομείου παρά λίγο να υπάρξουν θύματα και να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Η επιτροπή των κατοίκων καταγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης, Γενική Διεύθυνση Φυσικού Πλούτου, Διεύθυνση Λατομείων, Μαρμάρων και Αδρανών Υλικών, που ενώ στις 21.6.98 απαγόρευσε τη χρήση εκρηκτικών στα τρία λατομεία της περιοχής (ΚΥΨΕΛΗ - ΝΙΚΗ - ΤΖΟΥΜΑΝΗ), υπαναχώρησε για μια ακόμα φορά και προβαίνει στην άρση της απαγόρευσης, με το πρόσχημα της προσφυγής των λατομείων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η επιτροπή καταγγέλλει την "εγκληματική ενέργεια" των υπευθύνων του λατομείου ΚΥΨΕΛΗ και ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να επέμβουν προτού θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Η καταγγελία τέλος τονίζει: "Επειδή η ύπαρξη των λατομείων στην περιοχή μας, περιοχή με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, απειλεί πλέον και τη δική μας ζωή. Επειδή η συνεχιζόμενη άναρχη - παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών υποβαθμίζει με ανεπανόρθωτες συνέπειες το περιβάλλον, απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους στις νέες λατομικές περιοχές που έχουν καθοριστεί από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ