Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Εσείς που εντρυφάτε στα της ατομικής ελευθερίας και υπερασπίζεστε το δικαίωμα των αναρχικών, όπως τους λέτε, να διαδηλώνουν ανεμπόδιστα, δε νομίζετε ότι χρειάζεται, προς προστασίαν της όποιας αξιοπιστίας διαθέτετε, να διευκρινίσετε ορισμένα ζητήματα σχετικά με τα υπό την προστασία σας ευρισκόμενα "παιδιά";

1.Στα συλλαλητήρια για την κατάργηση των αντιδραστικών εκπαιδευτικών νόμων τα "παιδιά" έδρασαν και πάλι. Οι πάντες, ακόμη και τα τηλεοπτικά κανάλια που δε φημίζονται για τη φιλοΚΚΕ στάση τους, αποκαλούν - επιτέλους - αυτά τα "παιδιά" προβοκάτορες. Εσείς πώς συμβαίνει να τους ονομάζετε "εμπλεκομένους στα επεισόδια νεαρούς";!

2.Σας είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ κατάγγειλε και από το βήμα της Βουλής την ύπαρξη μηχανισμών καθοδηγούμενων από υπηρεσίες. Ακόμη, άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, ως της μόνης που έχει συμφέρον από τη βρώμικη δράση αυτών των μηχανισμών.

***

Εσάς, ωστόσο, δε σας είδαμε να πολυενδιαφερθείτε για το μέγα αυτό θέμα, που υποτίθεται ότι αποτελεί "ψητό" για τη δημοσιογραφική έρευνα.

Το γεγονός ότι δεν είστε η μόνη εφημερίδα που φρόντισε να "θάψει" αυτά τα θέματα, δε σας απαλλάσσει από το... αδίκημα της σκόπιμης παράλειψης.

3.Τις μέρες του γιορτασμού στο Πολυτεχνείο για την επέτειο της εξέγερσης, καταφερθήκατε κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και των ομάδων περιφρούρησης, χρησιμοποιώντας προβοκατόρικους χαρακτηρισμούς και καταγγέλλοντας "τους τραμπούκους των ΚΝΑΤ" ότι συμπεριφέρονται αντιδημοκρατικά για πολιτικούς (!) λόγους διαφωνίας με τους "αναρχικούς"! Παρά τα όσα ακολούθησαν, εσείς, όπως φαίνεται, εμμένετε στην άποψή σας. Η μήπως κάνουμε λάθος;

4.Στο χτεσινό φύλλο της εφημερίδας σας γράφετε στην πρώτη σελίδα της: "Συλλαλητήριο χτες με τις συνήθεις μολότοφ"!

Τόσο απλά και ανώδυνα είναι τα πράγματα; Μάλλον δεν είστε αφελείς να τα θεωρείτε ως τέτοια. Απλούστατα, θέλετε να συνηθίσει ο λαός, να μάθει να ζει με τις μολότοφ, παρέα με τους χαφιέδες που τον υπονομεύουν. Και να θεωρεί το φαινόμενο ως απόλυτα φυσιολογικό! Και κανέναν ως υπεύθυνο...

***

Κάτι τελευταίο: Είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να "στρώσετε", για τον απλούστατο λόγο ότι τα γραφόμενά σας και τα παραλειπόμενά σας εντάσσονται σε συνειδητή επιλογή καταστολής των αγώνων της νεολαίας. Αλλά, όπως γνωρίζετε, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και η πρόκληση ακόμη κοντύτερα.

Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ