Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς γίνονται οι μεταθέσεις στο στρατό;

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τον ΥΕΘΑ

Το πρόβλημα των ρουσφετολογικών μεταθέσεων και του βολέματος ημετέρων στο στρατό, φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, με ΕΡΩΤΗΣΗ που κατέθεσαν οι βουλευτές του Στρατής Κόρακας και Μπάμπης Αγγουράκης για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Ειδικότερα, στην ερώτηση αναφέρεται:

Το τελευταίο διάστημα, με δηλώσεις και ανακοινώσεις του υπουργείου και άλλων παραγόντων του γίνεται λόγος για ίση μεταχείριση των στρατευμένων παιδιών του λαού μας, σχετικά με τοποθέτησή τους σε μονάδες και τις μεταθέσεις τους. Ψηφίστηκε μάλιστα και σχετικός νόμος που αναφέρει για 9 μήνες στα σύνορα κλπ.

Επειδή με βάση παλαιότερη αλλά και πρόσφατη εμπειρία υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε πως το ρουσφέτι και το "βόλεμα" ορισμένων μέσω των μεταθέσεων εξακολουθεί να υπάρχει ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός και καλείται να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής τα παρακάτω στοιχεία:

Πόσοι στρατιώτες υπηρέτησαν στο Λόχο Επιτελείου ΥΕΘΑ από τότε που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα.

Κατάσταση με ονοματεπώνυμα αυτών που υπηρετούν σήμερα, σε ποια θέση του Επιτελείου παρέχουν εργασία π.χ. Γραφείο Τύπου, πολιτικό γραφείο κλπ., τη μονάδα από την οποία μετατέθηκαν και πότε, ο αριθμός των μορίων που κατείχαν και πώς αυτά συγκεντρώθηκαν.

Σε πόσους και ποιους ανατίθεται υπηρεσία σκοπού - περιπόλου.

Ποια η εγκύκλιος με την οποία καθοριζόταν, κατά την περίοδο της μετάθεσής τους, ο τρόπος μετάθεσης και ο αριθμός των μορίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ