Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΧΙ στα κέντρα εκπαίδευσης των "Ράμπο"

Τη στάση της κυβέρνησης που μετατρέπει τη χώρα σε υποχείριο του ΝΑΤΟ, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια του πολυεθνικού κέντρου, δήθεν ειρηνευτικών αποστολών, στο Κιλκίς, που χρησιμεύσει για την προετοιμασία των "Ράμπο".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: "Το προγεφύρωμα του λιμανιού της πόλης μας, Θεσσαλονίκης, σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, που έχει στόχο τη διέλευση στρατιωτικών πολυεθνικών δυνάμεων με ελαφρύ και βαρύ οπλισμό, για την επέμβαση σήμερα στο Κόσσοβο, αύριο σε κάποια άλλη χώρα, επισφραγίζεται με τη συγκατάθεση της κυβέρνησης διά του αντιπροσώπου της, υπουργού Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλου, με τα εγκαίνια στις 20 Γενάρη, στη Νέα Σάντα Κιλκίς, του "Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης"".

Καταλήγοντας οι οικοδόμοι υπογραμμίζουν:

"Αυτό το κέντρο είναι σύμφωνο με τις ΝΑΤΟικές κατευθύνσεις για την εκπαίδευση των μονάδων ταχείας ανάπτυξης και ανήκει στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, για την εκπαίδευση των "Ράμπο" της "Νέας Τάξης". Το ίδιο κέντρο υπήρχε και υπάρχει στην Τουρκία και τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους μας.

Η Βόρεια Ελλάδα, πρέπει να ενημερώσουμε, ότι είναι ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κυβέρνηση και τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις".

Δεν παίρνει θέση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Αρνούνται να πάρουν θέση πάνω στο θέμα της μετατροπής της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια ο νομάρχης και οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΔΗΚΚΙ και του ΣΥΝ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος ο εκπρόσωπος της ΝΑΣΘ, Μιχ. Σπυριδάκης,ζήτησε να συζητηθεί το θέμα με αφορμή την προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση σε περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, οχήματα και πολεμικό υλικό μέσω του λιμανιού και του αεροδρομίου μεταφέρονται στη FYROM με τελικό προορισμό το Κοσσυφοπέδιο και όταν κρίνουν οι ιμπεριαλιστές θα επιχειρήσουν στρατιωτική επέμβαση για την επιβολή της πολιτικής τους, τόνισε ο ομιλητής. Ωστόσο, τόσο ο νομάρχης όσο και οι νομαρχιακές παρατάξεις του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, που θέλουν να εμφανίζονται ως αριστερές, απέφυγαν να πάρουν οποιαδήποτε θέση.

Ακόμη, κατά τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για την Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ αποκάλυψε τη συναλλαγή που υπήρξε μεταξύ της παράταξής του, του ΔΗΚΚΙ και της πλειοψηφίας, προκειμένου να εκλεγεί αντιπρόσωπος από το κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ. Ο Μιχ. Σπυριδάκης τόνισε ότι τα προβλήματα δημιουργούνται από την άρνηση καθιέρωσης της απλής αναλογικής σε όλα τα επίπεδα, που θα εξασφάλιζε πραγματική απεικόνιση των διαθέσεων του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ