Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Νέα εποχή" με λεφτά των δημοτών

Με... υποδείξεις προς τους καμεραμέν για τα πλάνα που πρέπει να λάβουν και στημένες πόζες πάνω στα μηχανήματα που προβλέπεται να παραδοθούν σε ορισμένους από τους νέους δήμους του "Καποδίστρια", ξενάγησε χτες τους δημοσιογράφους στους χώρους εγκατάστασης του παραπάνω εξοπλισμού, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλος.

Τα μηχανήματα αυτά, είπε, θα σημάνουν μια νέα εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μέχρι προσφάτως "ήταν ψευδής". Η νέα αυτή εποχή, όπως μαρτυρούν όλες οι ενέργειες του υπουργείου, αλλά και αυτή ακόμα η ιστορία του μηχανολογικού εξοπλισμού των νέων δήμων, συμπυκνώνεται σε δύο λέξεις: Αφαίμαξη και αδιαφάνεια. Αφαίμαξη, γιατί το κόστος των μηχανημάτων θα πληρώσουν οι ίδιοι οι δήμοι, άρα οι δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών. Μάλιστα, ο ίδιος ο Αλ. Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι το κράτος δεν επιβαρύνεται καθόλου για την αγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού, ύψους 36,5 δισ. δρχ.

Αδιαφάνεια γιατί, μέχρι και σήμερα, λίγες μέρες πριν από την παράδοση των πρώτων μηχανημάτων - όπως ειπώθηκε χτες - δεν έχουν διευκρινιστεί τα κριτήρια επιλογής των δήμων που θα τα παραλάβουν. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πολλοί δήμοι - ενδεχομένως οι μη "φιλικοί" προς την κυβέρνηση - θα μείνουν έξω από τις σχετικές λίστες του υπουργείου. Η... νέα εποχή αρχίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ