Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπόσιο για την παιδεία

Διήμερο συμπόσιο για την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών και τις προτάσεις του ΚΚΕ διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Γερμανία στις 23 και 24 Γενάρη στη Φραγκφούρτη. Στο συμπόσιο κλήθηκαν και θα πάρουν μέρος οι Ομοσπονδίες Κοινοτήτων Γερμανίας, Σουηδίας και Βελγίου, καθώς επίσης και Ομοσπονδίες και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Εκπαιδευτικών και προσωπικότητες του ευρύτερου κοινωνικοπαιδαγωγικού χώρου.

Το Συμπόσιο θα απασχολήσουν τα παρακάτω θέματα:

1. "Ο ταξικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης", με εισηγητή τον Γιώργο Μωραϊτη,μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

2. "Η κατάσταση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολική εκπαίδευση των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών στην ΟΔΓ, η συμβολή των μεταναστευτικών οργανώσεων στην πάλη για την επίλυση του προβλήματος και οι προτάσεις του ΚΚΕ", με εισηγήτρια την Αθανασία Σίσκου,καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης.

3. "Η επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών στην ΟΔΓ", με εισηγητή τον Νίκο Καραγιώργο,ηλεκτρονικό.

Στη συνέχεια θα γίνουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους του μαζικού και του εκπαιδευτικού χώρου, καθώς επίσης και από ομάδες εργασίας με στόχο την παραπέρα επεξεργασία και την εξαγωγή συμπερασμάτων - προτάσεων για την επίλυση του εκπαιδευτικού προβλήματος στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι στο Συμπόσιο κλήθηκε να συμμετάσχει και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, του οποίου η απάντηση ήταν αρνητική, λόγω "φόρτου δουλιάς"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ