Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Συγκέντρωση και πορεία χτες

Με διάφορα "κόλπα", μερίδα των γονιών προσπαθεί να υπονομεύσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις

"Δεν είναι τα βιβλία - δεν είναι οι βαθμοί - εκείνο που μας λείπει είναι η ζωή", "Θέλουμε σχολεία, καθηγητές, βιβλία και όχι διαβατήρια για την ανεργία". Με τα συνθήματα αυτά οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου και του ΤΕΕ Ελευσίνας πραγματοποίησαν χθες το πρωί πορεία στους δρόμους της πόλης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους ότι οι αγώνες τους δεν τελείωσαν και θα συνεχιστούν μέχρι και την τελική δικαίωση. Η πορεία που ξεκίνησε από το 1ο Λύκειο στην περιοχή της Ανω Ελευσίνας, πέρασε από την κεντρική πλατεία της πόλης και κατέληξε έξω από το κτίριο της νομαρχίας Δυτικής Αττικής.

Εξω από τη νομαρχία τα συνθήματα έγιναν περισσότερα και τα τύμπανα άρχισαν να χτυπούν πιο δυνατά. Την ώρα που οι "θερμοκρασίες" άγγιζαν "κόκκινο", έφυγαν από μερικούς θερμόαιμους... αυγά προς τα τζάμια της νομαρχίας. Το γεγονός αυτό... έβγαλε από το "κλουβί" του το νομάρχη Δυτικής Αττικής Π. Παπαπέτρου, που το ενδιαφέρον του, για την Παιδεία περιορίστηκε στο... σφουγγάρι που πρόσφερε στους μαθητές για να καθαρίσουν τις βρωμιές!Οπως κατήγγειλαν οι μαθητές, ο νομάρχης από την αρχή των μαθητικών αγώνων αρνείται πεισματικά να πάρει θέση, ενώ όσες φορές έχουν επιχειρήσει οι μαθητές να συναντηθούν μαζί του, εκείνος απουσίαζε από τη νομαρχία. "Η νομαρχία είναι Αυτοδιοίκηση δεν είναι κυβέρνηση! Δεν μπορεί να πάρει θέση", απαντούσε ο νομάρχης στις ερωτήσεις των μαθητών και η μόνη του απορία ήταν: "Ποιος θα καθαρίσει τις βρωμιές;". Οταν οι μαθητές ρώτησαν, ποιος θα καθαρίσει τις "βρωμιές" της Παιδείας, ο νομάρχης επικαλέστηκε το αγωνιστικό παρελθόν του που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Τη Δευτέρα 25 Γενάρη, στις 11 το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θριασίου Πεδίου,η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών Σωματείων Θριασίου Πεδίου και η ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής διοργανώνουν συγκέντρωση για την Παιδεία στην πλατεία Ηρώων, στην Ελευσίνα.

Στα κρυφά...

Μυστικοπάθεια... έπληξε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Ελευσίνας, που την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποίησε μυστική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν γονείς που κλήθηκαν επιλεγμένα και με κριτήρια... άκρως "εκσυγχρονιστικά". Ο στόχος της σύσκεψης ήταν σαφής: "Τι θα γίνει με την κατάληψη; Πότε θα ξεκινήσουν μαθήματα;". Η πλειοψηφία των γονέων βέβαια δε συμμετείχε, γιατί δεν ενημερώθηκε.

Μεταγραφική... μανία έχει πιάσει ορισμένους άλλους γονείς στην Ελευσίνα, που σπεύδουν να μεταγράψουν τα παιδιά τους στο λύκειο της Μαγούλας που δεν έχει κατάληψη. Αντιδρώντας σε αυτό το φαινόμενο, οι καθηγητές του λυκείου Μαγούλας, από τη Δευτέρα ξεκινούν καθημερινές 3ωρες στάσεις εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Στο λύκειο της Μάνδρας ορισμένοι γονείς προκειμένου να μορφώσουν τα παιδιά τους στο... έπακρο και επειδή το λύκειο της περιοχής είναι υπό κατάληψη, ζητούν από τους καθηγητές να κάνουν μάθημα στα παιδιά σε άλλο κτίριο. Οι καθηγητές και πάλι αντέδρασαν και σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ δήλωσαν πως θα κάνουν στάσεις εργασίας αν τους ζητηθεί κάτι τέτοιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύματα αγώνα από παντού (1999-01-29 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (1999-01-21 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα και τόλμη (1999-01-15 00:00:00.0)
Αποχές και καταλήψεις για το αίσχος στα σχολεία (1998-10-31 00:00:00.0)
Δε θέλουν τους "διαφορετικούς"... (1997-11-14 00:00:00.0)
Οι μαθητές διεκδικούν (1997-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ