Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναστολή ζητά και η Ν. ΠΑΣΟΚ

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις μεγαλειώδεις μαθητικές κινητοποιήσεις, είναι η χτεσινή παρέμβασητηςΝεολαίας ΠΑΣΟΚ, που με σκληρή γλώσσα στρέφεται ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης και ζητά την αναστολή εφαρμογής του νόμου για όσο κρίνεται απαραίτητο.

"Η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας, οι κατ' εξοχήν αρμόδιοι φορείς δεν μπορούν να είναι απλοί παρατηρητές, χωρίς να λαμβάνουν καμιά πρωτοβουλία, ενώ μια κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται σε σύγχυση και αντιπαράθεση. Η διολίσθηση σε αυταρχικές λογικές και η "ανάληψη πρωτοβουλιών" για την επίλυση του προβλήματος από τις εισαγγελικές αρχές και την αστυνομία διαμορφώνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν αντιμετωπίζει πολιτικά το πρόβλημα", αναφέρει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και σημειώνει: "Το σημερινό κίνημα των μαθητών, όπως και σε άλλες εποχές, εκφράζει τη γνήσια ανησυχία της νέας γενιάς, που βιώνει την παρατεταμένη υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αρνείται να συμβιβαστεί με το γκρίζο μέλλον, που της επιφυλάσσουν. Η αντίληψη που χαρακτηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις υποκινούμενες, οδήγησε σε λανθασμένες εκτιμήσεις. Αλλωστε τα κινήματα, όταν καθοδηγούνται, σύντομα εκφυλίζονται. Το μαθητικό όμως κίνημα, παραμένει ζωντανό και ακηδεμόνευτο παρά τις προσπάθειες ορισμένων. Οι κλειστοί δρόμοι, η σχεδόν μόνιμη παρουσία αστυνομικών, τα δακρυγόνα, οι καταλήψεις και ανακαταλήψεις των σχολικών κτιρίων, οι γονείς που κραδαίνουν ρόπαλα εναντίον των μαθητών, έχουν γίνει η γκρίζα εικόνα της καθημερινότητάς μας. Είναι λοιπόν, η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το τερματισμό της κρίσης και ιδιαίτερα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, πέρα από ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού".

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ προτείνει "την αναστολή της εφαρμογής του νόμου, για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο" και προσθέτει: "Αν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιμένει στην εφαρμογή του νόμου με κάθε τρόπο θεωρούμε ότι αναδεικνύει το προσωπικό πολιτικό κόστος ως σημαντικότερο της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής που αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της ιδεολογικής άποψης του ΠΑΣΟΚ. Μια τέτοια πρακτική μάς βρίσκει αντίθετους". Τέλος, καταδικάζει την πράξη του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Νοτίων Δωδεκανήσων, ο οποίος με το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε μαθητικό μπλόκο, τραυματίζοντας μαθήτρια και καλεί τα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ "να επιληφθούν άμεσα και να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις ενέργειες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ