Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστολή εθνικόφρονος...

Προς τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Αγαπητοί κύριοι

Οφείλω να σας πληροφορήσω ότι μέχρι προσφάτως έτρεφον αισθήματα έχθρας και μίσους διά το κόμμα σας. Ενας ελληνόψυχος εθνικόφρων, όπως εγώ, δεν ηδύνατο να ταχθεί παρά τω πλευρώ των κομμουνιστών και των συνοδοιπόρων τους. Κάτι τέτοιο θα ήτο μεγάλη προσβολή της μνήμης των ενδόξων προγόνων μου. Σας πληροφορώ με μεγάλην υπερηφάνειαν πως ο πατέρας μου ανέπτυξεν έξοχον αντικομμουνιστικήν δράσιν, συμμετέχοντας εις την διάλυσιν πολλών συγκεντρώσεων, με αποκορύφωμα την μικράν, πλην όμως σημαντικήν, συμμετοχήν του εις την ένδοξην επιχείρησιν της Θεσσαλονίκης κατά του κομμουνιστού Λαμπράκη. Ο λατρευτός πάππος μου ήτο εις εκ των στελεχών της ομάδος του αειμνήστου διοικητού Ασφαλείας Μανιαδάκη, εν συνεχεία έδωσε τον καλύτερόν του εαυτόν εις τον αντικομμουνιστικόν αγώνα των Ταγμάτων Ασφαλείας του Αξονος και απέθανεν ως γνήσιος Ελλην, δολοφονημένος από τον όχλον των κομμουνιστών, οι οποίοι τον ελιθοβόλησαν μετά την αποχώρησιν των δυνάμεων του Φύρερ. Ο δε προπάππος μου, πότε υπό την σημαίαν των βασιλοφρόνων και πότε των βενιζελικών, ανέπτυξε με τους μαγκουροφόρους του μακράν αντικομμουνιστικήν δράσιν. Γαλουχημένος με αυτάς τας αρχάς, εντάχθηκα εις τον "εθνικόν κορμόν" και έδρασα μέσα από την νεολαίαν της ΕΡΕ και μετά την επτάχρονον όασιν, μέσα από εθνικόφρονας οργανώσεις.

Κύριοι

Οπως σας προείπα, 25 χρόνια επολέμησα το κόμμα σας, πιστεύοντας πως είναι Δούρειος Ιππος των κομμουνιστών. Οφείλω, όμως, να αναγνωρίσω πως τα τελευταία έτη αντελήφθηκα την πλάνην που είχα, να θεωρώ το κόμμα σας αντεθνικόν. Πρόσφατα, με ευχάριστην έκπληξιν, διεπίστωσα ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησαν τας δοκιμασμένους ιδικάς μας μεθόδους άλλοτε με το χτύπημα γηραλέων κομμουνιστών και ερυθρών εκπαιδευτικών και άλλοτε με το ξεφούσκωμα των ελαστικών των κομμουνιστικών "τανκς" του θεσσαλικού κάμπου. Προσφάτως δε, με την ανταρσίαν των μαθητών, επρόσεξα πως στελέχη του κόμματός σας ανά την Ελλάδα διαπρέπουν εις την αντικομμουνιστικήν δράσιν, με έξοχα παραδείγματα, όπως αυτό των Αγ. Θεοδώρων, όπου γονέας έσπασε με το ΙΧ αυτοκίνητόν του την πύλη σχολείου διά να εισέλθουν οι απηυδισμένοι γονείς. Η όπως αυτό του Ναυπλίου, όπου στέλεχός σας ισχυρίσθηκε πως του έκλεψαν ρολόγια οι μαθητές και κάλεσε την Αστυνομίαν να επέμβει. Κορυφαίο, βέβαια, ήταν το παράδειγμα της Ρόδου, όπου ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ έπεσε με το ΙΧ του πάνω στους ινστρούχτορες των μαθητών, τραυματίζοντας μίαν νεαράν. Πλην όμως, με την ιδιότητα του ειδικού, πρέπει να παρατηρήσω ότι δεν εχειρίσθητε ορθώς το θέμα. Επιτρέψατε εις τους δικαστάς να λάβουν υπόψιν τους τας καταθέσεις 100 κομμουνιστών μαρτύρων αντί των 4 υμετέρων, με συνέπεια να καταδικασθεί ο αγωνιστής συνάδελφος και να διαπομπευθεί ανά τη χώρα. Διακρίνω έλλειψιν πείρας, επαγρύπνησης και τόλμης, εκ μέρους σας, η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί πάραυτα.

Κύριοι

Με βάσιν τα παραπάνω, απεφάσισα να θέσω τας δυνάμεις μου εις τον εθνικόν αγώνα που διεξάγετε. Είμαι βέβαιος πως άνθρωποι με την ιδικήν μου εμπειρίαν θα σας είναι πολύτιμοι. Το μόνο που ζητώ είναι μία μικρά ανταμοιβή, την οποίαν οι προηγούμενοι προϊστάμενοί μου ουδέποτε επροσέφεραν. Εστω, αξιοποιήσατέ με ως Γραμματέαν της ΝΕ Ρόδου, τώρα που η θέσις εχήρευσεν...

Μετά τιμής

Εφιάλτης Τραμπουκίδης

και για την αντιγραφή

Παναγιώτης ΖΑΒΟΥΔΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ