• Αύριο η πανελλαδική συνάντηση των εκπροσώπων των Συντονιστικών Αγώνα
  • - Σε συνάντηση για κουβέντα καλεί σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιλεγμένους προέδρους 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων, συνεχίζοντας την απέλπιδα προσπάθειά της για εξεύρεση συνομιλητών.... - 1999-01-23 00:00:00.0"/>
  • Αύριο η πανελλαδική συνάντηση των εκπροσώπων των Συντονιστικών Αγώνα
  • - Σε συνάντηση για κουβέντα καλεί σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιλεγμένους προέδρους 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων, συνεχίζοντας την απέλπιδα προσπάθειά της για εξεύρεση συνομιλητών.... - 1999-01-23 00:00:00.0" /> Απτόητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 23 Γενάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 8
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΜΑΘΗΤΕΣ
    Απτόητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους
    • "Συνομιλητές" ψάχνει ο υπουργός Παιδείας, που καλεί σήμερα σε συνάντηση επιλεγμένους προέδρους 15μελών
    • Αύριο η πανελλαδική συνάντηση των εκπροσώπων των Συντονιστικών Αγώνα

    Σε συνάντηση για "κουβέντα" καλεί σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιλεγμένους προέδρους 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων, συνεχίζοντας την απέλπιδα προσπάθειά της για εξεύρεση "συνομιλητών". Ομως οι μαθητές, απτόητοι, συνεχίζουν το μεγαλειώδη πολύμορφο αγώνα τους για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων. Σε πείσμα της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της, που βλέπουν αποκλιμάκωση, οι καταλήψεις σχολείων συνεχίζονται, ενώ δεκάδες μπλόκα στήνονται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων. Αύριο γίνεται η συνάντηση των εκπροσώπων των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων από όλη τη χώρα. Η νέα αυτή πανελλαδική συνάντηση θα γίνει στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και εκεί θα συζητηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

    "Είμαστε σίγουροι ότι το κάλεσμα της νέας Πανελλαδικής Συνάντησης θα αποτελέσει το έναυσμα για ένα νέο γύρο μαχητικών - μαζικών - μαθητικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα και όλη τη χώρα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, που καλεί τους μαθητές του Λεκανοπεδίου σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 28 Γενάρη,στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια. Σε όλη τη χώρα, οι μαθητές, παρά τον αυταρχισμό ο οποίος πολύμορφα εκδηλώθηκε εναντίον τους με εισαγγελικές παρεμβάσεις, Αστυνομία στα σχολεία και ακόμα και τραυματισμούς μαθητών από διάφορους "αγανακτισμένους", συνεχίζουν τον αγώνα τους. Και ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις των σχολείων, οι αποκλεισμοί δρόμων και οι διαδηλώσεις, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε μία ακόμα πρόκληση απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές καθώς - τη στιγμή που αρνείται να δει τους εκπροσώπους των Συντονιστικών Αγώνα - σε μία προσπάθεια να καλύψει την αδιαλλαξία του, καλεί επιλεκτικά σε συνάντηση εκπροσώπους 15μελών σχολείων. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι αργά χτες το βράδυ, από το υπουργείο δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα ούτε ο τόπος, ούτε η ώρα της συνάντησης. Αντίθετα, ανεπίσημα γινόταν λόγος για περίπου 70 εκπροσώπους των μαθητών. Αυτοί ειδοποιήθηκαν από τους διευθυντές των σχολείων τους να είναι σήμερα το πρωί στις 9.30 στο υπουργείο Παιδείας. Οσο για το πώς και από ποιους επιλέχτηκαν; Οταν προχτές ρωτήθηκε σχετικά ο υπουργός απάντησε ως εξής: "Εχω ζητήσει από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων σε συζήτηση με τα 15μελή συμβούλια και τα Λύκεια να καθορίσουν οι ίδιοι πόσοι και ποιοι θα είναι".

    Μπλόκα

    Και χτες συνεχίστηκαν τα μαθητικά μπλόκα σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, μπλόκα στήθηκαν στη διασταύρωση των οδών Μουσών και Λεβίδου στην Κηφισιά,στον κόμβο Υμηττού και Χίου στο Ν. Κόσμο,στη Λεωφόρο Μαραθώνος στην Παλλήνη στο ύψος της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής,στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι,στην οδό Δεινοκράτους και Κυριακού στους Αμπελόκηπους,στην οδό Φωκά και Ωρωπού στο Γαλάτσι,στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της "Ρενό", στη Ν. Χαλκηδόνα,στην οδό Αχαρνών στα Πατήσια,στην πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά,στην οδό Μαγγανά στο Ν. Κόσμο.Επίσης απέκλεισαν την οδό Πειραιώς στα Πετράλωνα και στον Ταύρο,τη Θησέως στην Καλλιθέα,τη λεωφόρο Συγγρού,την οδό Ριζάρη,την οδό Λαχανά και τη διασταύρωση Πελασγίας και Δωδεκανήσου στο Περιστέρι.

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Συνάντηση μαθητικών συμβουλίων και Συντονιστικών (2014-11-15 00:00:00.0)
    Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις (2000-10-12 00:00:00.0)
    Επιστράτευση διευθυντών και χυδαίες βρισιές σε μαθητές (1999-12-16 00:00:00.0)
    Προχωρούν με ψηλά το κεφάλι (1999-01-20 00:00:00.0)
    Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη (1998-12-20 00:00:00.0)
    Μέτωπο παιδείας στη Θεσσαλονίκη (1998-12-04 00:00:00.0)

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ