Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφασισμένοι παντού οι μαθητές

Στην Πτολεμαϊδα σε κατάληψη βρίσκονται 2 από τα 5 Λύκεια της πόλης. Είναι ενδεικτικό του κλίματος τρομοκρατίας, με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι μαθητές, το γεγονός ότι και τα υπόλοιπα σχολεία έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην κατάληψη, διάφοροι "αγανακτισμένοι" όμως δεν τους επέτρεψαν να υλοποιήσουν την απόφασή τους. Συγκεκριμένα, υπάρχουν καταγγελίες ότι κάποιοι που παίζουν αυτό το ρόλο περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο για να επιτελέσουν... το έργο τους. Προχτές, μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, οι μαθητές του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου (στο οποίο σε ψηφοφορία από τους 600 μαθητές, οι 400 ψήφισαν υπέρ της κατάληψης) εμποδίστηκαν από καθηγητές να συμμετάσχουν στην πορεία.

  • Στα Τρίκαλα οι μαθητές φαίνονται κάθε μέρα όλο και πιο αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν. Απόδειξη, εκτός από το μαζικό συλλαλητήριο που έγινε την περασμένη Πέμπτη, είναι ότι όλα τα σχολεία της πόλης βρίσκονται υπό κατάληψη. Οι μαθητές έχουν προγραμματίσει νέα πορεία - συλλαλητήριο τη Δευτέρα, που θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί από την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και θα καταλήξει στη Νομαρχία.
  • Στην Κέρκυρα σε κατάληψη βρίσκονται 28 από τα 34 σχολεία του νησιού. Το Συντονιστικό Αγώνα στην προχτεσινή συνεδρίασή του κατήγγειλε τις προβοκατόρικες ενέργειες που προσπάθησαν να στήσουν κάποιοι, για να αμαυρώσουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έκαναν την Πέμπτη. Οι μαθητές της Κέρκυρας θα απαντήσουν με νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη Δευτέρα και ήδη έχουν προγραμματίσει νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1.
  • Στην Αρτα,βρίσκονται υπό κατάληψη τα 6 από τα 12 σχολεία της πόλης. Τα υπόλοιπα σχολεία, παρά το κλίμα εκφοβισμού που προσπαθούν να επιβάλουν "αγανακτισμένοι" γονείς, αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες μέρες για τη μορφή αγώνα που θα ακολουθήσουν και όπως δηλώνουν θα συνεχίσουν δυναμικά. Το Συντονιστικό Αγώνα θα συνεδριάσει για να ορίσει την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο συλλαλητήριο.
  • Συντονίζοντας τα βήματα τους με τους συμμαθητές τους σε όλη τη χώρα, οι μαθητές στη Σάμο με πολύμορφες κινητοποιήσεις συμμετέχουν στον αγώνα για ανατροπή της "μεταρρύθμισης" και καθιέρωση ενιαίου 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου. Την Πέμπτη 21 Γενάρη διοργάνωσαν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο νησί με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, των απολυμένων της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", καθηγητών, δασκάλων και γονιών. Σύμφωνα με καταγγελίες, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο κάτω από την πίεση των γονιών δεν αποφασίζει για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ούτε ορίζει γενικές συνελεύσεις, με αποτέλεσμα οι μαθητές που συμμετέχουν στα συλλαλητήρια να παίρνουν απουσίες.
  • Στην Ικαρία,σε κατάληψη βρίσκονται όλα τα Γυμνάσια, Λύκεια και το ΤΕΕ. Την περασμένη Πέμπτη, οι μαθητές διοργάνωσαν συγκέντρωση στον Εύδηλο μαζί με άλλους φορείς και όπως δηλώνουν συνεχίζουν αγωνιστικά.
  • Η πλειοψηφία των σχολείων του Ρεθύμνου βρίσκονται υπό κατάληψη. Οι μαθητές των σχολείων δηλώνουν αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι μπροστά στις πιέσεις και τις τρομοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.
  • Τη Δευτέρα θα αποφασίσουν οι μαθητές των Χανίων,μέσα από Γενικές Συνελεύσεις που θα κάνουν, την κλιμάκωση του αγώνα τους. Οπως επισημαίνουν οι μαθητές, "αγανακτισμένοι" γονείς και διευθυντές επιδίδονται καθημερινά σε απειλές και εκβιασμούς.
  • Στο Ηράκλειο βρίσκονται υπό κατάληψη 24 σχολικά συγκροτήματα, ενώ οι επόμενες ενέργειες θα καθοριστούν μετά τη συνάντηση που θα έχουν την Κυριακή, οι εκπρόσωποι των σχολείων της χώρας. "Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά", δηλώνουν αποφασισμένοι και οι μαθητές του Ηρακλείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ