Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε θέλουν τους "διαφορετικούς"...

Το πρόβλημα στέγασης του σχολείου μαθητών από οικογένειες Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ενωση στη Θεσσαλονίκη, επανήλθε στην επικαιρότητα, αλλά δυστυχώς λόγω των κινητοποιήσεων των μαθητών του συστεγαζόμενου 3ου Γυμνασίου - Λυκείου. Οι τελευταίοι προχώρησαν σε κατάληψη, απαιτώντας τη μεταστέγαση του σχολείου των πρώτων για να λειτουργεί το δικό τους μόνο σε πρωινό κύκλο!

Τόσο με τη φετινή τους κατάληψη όσο και με τις περσινές κινητοποιήσεις τους, που υποκινήθηκαν από τους γονείς, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λυκείου φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν σαν παρείσακτους τους συνομηλίκους τους. Ρατσιστική, άλλωστε, συμπεριφορά τούς καταλογίζουν τόσο οι καθηγητές του "Γυμνασίου - Λυκείου Παλιννοστούντων" όσο και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, που με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι "είναι πρωτοφανές και ανησυχητικό το φαινόμενο μαθητές να καταλαμβάνουν το σχολείο τους με αίτημα να απομακρυνθούν συμμαθητές τους, επειδή είναι "διαφορετικοί"".

Το πρόβλημα στέγασης του "Γυμνασίου - Λυκείου Παλιννοστούντων" παραμένει άλυτο από το 1985. Τότε λειτουργούσε στη Σχολή Φρυγανιώτη, ενώ από το 1987 μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου με στόχο μέσα στα επόμενα χρόνια να μπει σε δικό του κτιριακό συγκρότημα. Πέρσι ο Νομάρχης είχε δεσμευτεί ότι το πρόβλημα θα λυνόταν μέσα στο χρόνο, όμως ήδη πέρασαν τρεις μήνες από το νέο σχολικό έτος και ακόμη δεν έχει δοθεί οριστική λύση, αφού η προσπάθεια για μεταφορά του σε σχολικό συγκρότημα στην Πυλαία, καθυστερεί. Ομως, ακόμη και αν προχωρήσει αυτό το σενάριο, θα δημιουργηθεί νέο μεγάλο πρόβλημα με τη μετακίνηση των μαθητών, ιδιαίτερα αυτών που ζουν στις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Χρόνιο αίτημα μαθητών, γονέων και καθηγητών ήταν και παραμένει η δημιουργία σχολικού συγκροτήματος σε χώρο, όπου να έχουν εύκολη πρόσβαση οι μαθητές από όλη τη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ