Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η νεολαία και οι εργαζόμενοι αντιστέκονται

Κοινή υπόσχεση πως εργαζόμενοι και νεολαία θα συνεχίσουν να βαδίζουν στο δρόμο που χάραξε το Πολυτεχνείο, έδωσαν χτες φοιτητές και συνδικαλιστικά στελέχη στην εκδήλωση των ΠΚΣ στο Βιολογικό

"Σήμερα, που η ανεργία αυξάνεται, σήμερα που θέλουν τη μόρφωση ν' ανήκει σε λίγους, σήμερα που η υποτέλεια της χώρας μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μεγαλώνει, η νεολαία αντιστέκεται. Μαζί με την εργατική τάξη θα παλέψει για μια άλλη κοινωνία, με οδηγό τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, που παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα". Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σε χτεσινή εκδήλωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας (ΠΚΣ) στο Βιολογικό, η γραμματέας της ΟΒ του Φυσικομαθηματικού, Σπυρέττα Παναγή.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δ. Θεοδώρου, μέλος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος, ο οποίος υπογράμμισε πως το Πολυτεχνείο διδάσκει την αντίσταση του λαού και της νεολαίας στον ξένο παράγοντα, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου. "Σήμερα που η ΕΕ και το Μάαστριχτ επιβάλλουν σκληρή λιτότητα, καταργούν το 8ωρο και τις εργασιακές σχέσεις, στρέφονται ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, μοναδική απάντηση είναι ο αγώνας της νεολαίας και των εργαζομένων", επισήμανε ο Δ. Θεοδώρου.Στη συνέχεια ο Γ. Πετρόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, επισήμανε ότι το Πολυτεχνείο ήταν μια κορυφαία πράξη αντίστασης κατά της χούντας και των τρομοκρατών, ενώ τόνισε πως σήμερα με την επιβολή της νέας τάξης εξακολουθεί η ίδια τρομοκρατία και η καταπάτηση των δικαιωμάτων του λαού. Κυβερνήσεις σε ρόλο "μικρού ιμπεριαλιστή", τόνισε, συμβάλλουν στην εδραίωση μιας κοινωνίας απάνθρωπης, που ποδοπατεί αξίες, ήθη και αξιοπρέπεια. "Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να καταδικάσει το σύγχρονο ραγιαδισμό και τη λιτότητα, τα οποία προσβάλλουν τη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου, σύμβολο της ανυπόταχτης γενιάς. Η πάλη των λαών ας γίνει το ανάχωμα για την ανατροπή της κατάστασης και της οικοδόμησης μιας ανθρωπότητας με κυρίαρχο τον άνθρωπο", κατέληξε ο Γ. Πετρόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ