Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Αναβάλλει την απόφαση για συμμετοχή στην απεργία

Για τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη αναβλήθηκε τελικά χτες η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που θα συζητήσει τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 25 Νοέμβρη, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Οπως καταγγέλλει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ), στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και παρά το γεγονός ότι έγκαιρα έθεσε το ζήτημα της συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία, δυνάμεις που θέλουν το κίνημα των εκπαιδευτικών περιχαρακωμένο και απομονωμένο από το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό και εργατικό κίνημα, έφτασαν σε σημείο να αμφισβητούν στην ουσία βασικές αξίες και αρχές οργάνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ΔΕΕ έγκαιρα έθεσε το ζήτημα της συμμετοχής της ΟΛΜΕ στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, προβάλλοντας ταυτόχρονα με τα πανδημοσιοϋπαλληλικά αιτήματα που έχουν να κάνουν με την εισοδηματική πολιτική, τα ζητήματα ασφάλισης κλπ. και τα ζητήματα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και του εκπαιδευτικού. Η ΔΕΕ πιστεύει πως τώρα, που η κυβέρνηση και με την κατάθεση του προϋπολογισμού εντείνει την επίθεση στις εργασιακές κατακτήσεις, θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι μαζί να αντισταθούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Και ενώ στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ την Τρίτη υπήρξε η δέσμευση όλων ότι η συμμετοχή θα αποφασιζόταν χτες, με ψήφους της "Συνεργασίας" και της ΔΑΚΕ το θέμα παραπέμφθηκε για τη Δευτέρα, αφού προηγηθεί συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα την πρόταση για αναβολή την ψήφισε και ο εκπρόσωπος των "Παρεμβάσεων", αν και είχε ταχθεί υπέρ της 24ωρης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ με τις αποφάσεις και τη στάση της δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής για προστασία και διεύρυνση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Η ΔΕΕ έχει επανειλημμένα καταγγείλει την πλειοψηφία (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) για τη συναινετική τακτική τους και τη συμμετοχή στον "κοινωνικό διάλογο". Η όποια κριτική όμως, τονίζει η ΔΕΕ, σε κάθε περίπτωση αφορά τις συγκεκριμένες πλειοψηφίες και όχι το ίδιο το όργανο και δεν μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα και άλλοθι για λογικές απομόνωσης, που ευθέως αμφισβητούν την οργανωτική δομή του κινήματος και την ενότητα των εργαζομένων.

"Δεν έχουμε αυταπάτες, τόνιζαν εκπρόσωποι της ΔΕΕ, ότι η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αναγκαστικά προχωρά στην 24ωρη απεργία, θέλοντας να την αξιοποιήσει ως κίνηση εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού. Στο χέρι όμως των εργαζομένων είναι την 24ωρη αυτή κινητοποίηση να τη μετατρέψουν σε μαζική απεργία καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και σε μια αρχή μεγαλύτερων αγώνων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμετέχουν με στάση (2003-03-13 00:00:00.0)
Στα χέρια των καθηγητών η απεργία (2002-04-11 00:00:00.0)
Σήμερα συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου (2002-01-17 00:00:00.0)
Οι καθηγητές θα δώσουν αγωνιστική διέξοδο (1998-11-13 00:00:00.0)
Συζητούν για κοινές κινητοποιήσεις (1998-01-14 00:00:00.0)
Συστράτευση για τη σωτηρία της παιδείας (1997-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ