Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθλιες συνθήκες για 800 Κούρδους πρόσφυγες

Τη μεταφορά των περίπου 800 Κούρδων προσφύγων, από την κατασκήνωση της Πεντέλης στην κατασκήνωση του Λαυρίου, η οποία ανήκει στο υπουργείο Γεωργίας ζητάει με επιστολή του ο επικεφαλής της Διακομματικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων Ν. Πιερρουτσάκος.Η μεταστέγαση είναι και αίτημα των ίδιων των Κούρδων, οι οποίοι απέρριψαν πρόταση του Δήμου της Αθήνας για μεταφορά των παιδιών σε κάποιο ξενοδοχείο, επισημαίνοντας ότι αυτό θα αποτελούσε μια προσωρινή λύση, που δε θα κάλυπτε όλο τον πληθυσμό.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης κάτω από τις οποίες ζουν αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες, αλλά και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν ενόψει του χειμώνα "γεννούν" την ανάγκη της άμεσης μεταστέγασής τους σε χώρους ανθρώπινους. Στην κατασκήνωση της Πεντέλης υπάρχει σήμερα τεράστιο πρόβλημα με την καθαριότητα του χώρου, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για έκρηξη επιδημιών. Συγχρόνως η έλλειψη οικημάτων, τροφίμων και ρουχισμού δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι οι κατασκηνώσεις του Λαυρίου πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις - οικήματα, μαγειρεία κλπ. - που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των προσφύγων. Εξάλλου στην ίδια κατασκήνωση οι πρόσφυγες είχαν διαμείνει και τον προηγούμενο χειμώνα.

Τέλος στην επιστολή του ο Ν. Πιερρουτσάκος ζητάει από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς να προβούν στους αναγκαίους χειρισμούς, ώστε να υπάρξει μια μονιμότερη επίλυση του προβλήματος, μέχρι την άνοιξη, το οποίο έχει σχέση με την ευρύτερη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ