Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικός γιορτασμός στη Λάρισα

Σε αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου καλεί τη νεολαία και το λαό της Λάρισας, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων, που διοργανώνει την εκδήλωση, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Λαού της πόλης.

Οπως επισημαίνει στο κάλεσμά της προς τους Λαρισαίους η Συντονιστική Επιτροπή και σήμερα, 24 χρόνια μετά, ο αγώνας του Νοέμβρη παραμένει αδικαίωτος, τα αιτήματά του για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία, ανεκπλήρωτα.

Γι' αυτό - τονίζεται στη συνέχεια - "χρειάζεται να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τους αγώνες μας, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, του αυταρχισμού και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης".

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής - συμμετείχαν ο Δ. Πιτσιάβας πρόεδρος του Συλλόγου των Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, ο Π. Λιόλιος μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ο Ηλ. Σκυλλάκος μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των μαθητών - αναφερόμενοι στην απόφαση του Δημάρχου Λάρισας να διοργανώσει άλλο γιορτασμό του Πολυτεχνείου, τόνισαν ότι "θέλουν έναν αφυδατωμένο και απονευρωμένο γιορτασμό, μουσειακού χαρακτήρα".

Το ΕΚΘ

Σε μαζικό και αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου, προκειμένου να περιφρουρηθεί ο ανατρεπτικός χαρακτήρας του, καλούν τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων. Στις 11.30 το πρωί της Κυριακής θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στις 4.30 στην Πλατεία Αριστοτέλους και θα ακολουθήσει πορεία μπροστά από το Αμερικάνικο Προξενείο που θα καταλήξει στο Πολυτεχνείο.

Με ανακοινώσεις τους οι δύο φορείς που συμμετέχουν και στην επιτροπή που συγκροτήθηκε για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου σημειώνουν πως 24 χρόνια μετά ο αγώνας για Ειρήνη, Δημοκρατία, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, Κοινωνική Δικαιοσύνη παραμένουν όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα και καλούν το λαό να καταδικάσει για άλλη μια φορά το ρόλο των ΗΠΑ και να απαιτήσει την απομάκρυνσή τους από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, ξεκαθαρίζοντας ότι οι λαοί μπορούν και πρέπει να ζήσουν χωρίς κυρίαρχους και "προστάτες".

Με την ανακοίνωση του το ΕΚΘ επίσης καταγγέλλει ότι "η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ξεθεμελιώνει ό,τι απέμεινε από το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ενώ υπονομεύεται και το δικαίωμα στο ψωμί, αφού καταργείται το δικαίωμα για σταθερή δουλιά, το 8ωρο, και διαλύεται το ασφαλιστικό σύστημα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός (2010-11-13 00:00:00.0)
Αγωνιστικά στις εκδηλώσεις γιορτασμού (2002-11-07 00:00:00.0)
Επίκαιρα τα οράματα της εξέγερσης (2000-11-14 00:00:00.0)
Ταξικό κάλεσμα (2000-05-03 00:00:00.0)
Με αγώνες τιμάμε την επέτειο της εξέγερσης (1997-11-12 00:00:00.0)
Λαός και νεολαία θα βάλουν στη γωνία τους υπονομευτές (1996-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ