Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Συσκοτίζει την αλήθεια η "Ολυμπιακή"

Για "συσκότιση της αλήθειας" και "παραπλάνηση της κοινής γνώμης" κατηγορούν τη διοίκηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" οι ιπτάμενοι μηχανικοί, αναφορικά με τις επιλογές της για την ανανέωση του στόλου.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Ιπταμένων Μηχανικών (ΕΙΜ) σημειώνει πως μετά τις αποκαλύψεις του κλάδου για την αγορά "ακατάλληλων" αεροπλάνων, η διοίκηση της ΟΑ, στην προσπάθειά της να συσκοτίσει την αλήθεια και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, προβάλλει τη δικαιολογία ότι δήθεν οι ιπτάμενοι μηχανικοί αντιδρούν, επειδή διακυβεύεται η θέση τους. Σημειώνεται ότι στα "Αιρ Μπας 340 - 300", που αποφάσισε ν' αγοράσει η ΟΑ, δεν προβλέπεται θέση ιπτάμενου μηχανικού.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση της ΕΙΜ, όπως έχει παρουσιαστεί με συγκεκριμένα στοιχεία σε συνέντευξη Τύπου, είναι ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροπλάνου είναι "ακατάλληλος" για τις υπερατλαντικές πτήσεις που το προορίζει η ΟΑ (μικρή χωρητικότητα, περιορισμένη δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων και μεγαλύτερο χρόνο πτήσης στα δρομολόγια Β. Αμερικής και Καναδά, τουλάχιστον κατά τρεις ώρες). Κατά την ΕΙΜ, η απόφαση της ΟΑ για την αγορά των "Αιρ Μπας 340 - 300" είναι "πρόχειρη, βεβιασμένη και καταστροφική" και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον εθνικό αερομεταφορέα σε συρρίκνωση.

  • Στην απελευθέρωση της αγοράς της επίγειας εξυπηρέτησης (σύστημα Χάλντιγκ) στα αεροδρόμια της χώρας μας προχωράει σταδιακά η κυβέρνηση από την 1 Γενάρη του 1998, εναρμονιζόμενη με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηδη, χτες το υπουργείο Μεταφορών κατέθεσε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Από την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης των αεροσκαφών, που μέχρι τώρα παρείχε κατ' αποκλειστικότητα, η "Ολυμπιακή" είχε ετήσια έσοδα πάνω από 35 δισ. δραχμές, και μάλιστα σε συνάλλαγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ