Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Πώς γίνονται οι αναθέσεις έργων;

Σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον ανατίθενται με καθαρές διαδικασίες έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων στον Δήμο Νίκαιας, εκφράζει ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Μηχανικών Πειραιά Α. Καραογλάνης.Συγκεκριμένα ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα κατάλογος στον οποίο να φαίνεται: Ο τρόπος δημοπράτησης των έργων, ο προϋπολογισμός τους, το όνομα του αναδόχου και το αρχικό ποσό των συμφωνητικών που υπογράφτηκε μεταξύ του δημάρχου Β. Τράπαλη και του αναδόχου, για να φανεί η έκπτωση που επιτεύχθηκε και, τέλος, το τελικό κόστος του έργου.

"Είμαι σίγουρος ότι μέσα από αυτό τον κατάλογο, εάν είναι αληθής, θα αποδειχτεί με ποιον τρόπο εφαρμόζονται οι "καθαρές λύσεις" στο δήμο Νίκαιας", υποστηρίζει ο Α. Καραογλάνης. Απευθυνόμενος, εξάλλου, στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, τού προτείνει "ως καλή αρχή" όπως χαρακτηριστικά σημειώνει μια τοποθέτηση: "Για τα τεκταινόμενα στο δήμο Νίκαιας, αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς που δημοπρατούν έργα, στους οποίους εφαρμόζεται τις περισσότερες φορές το σύστημα της μελέτης κατασκευής, ή και προεπιλογής αναδόχου".

Να σημειωθεί ότι τα προαναφερόμενα σοβαρά ερωτήματα για τη διαφάνεια στην ανάθεση των έργων από τοδήμο Νίκαιας, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Μηχανικών Πειραιά τα έχει θέσει από το τέλος του Οκτώβρη, χωρίς ακόμα να έχει πάρει καμία απάντηση. Ούτε να έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος που ζητά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ