Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκσυγχρονιστικές μέθοδοι πίεσης...

Χωρίς ζεστό νερό, φαγητό, θέρμανση και τηλέφωνο άφησε τους οικότροφους φοιτητές των Εστιών Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), ακολουθώντας όπως φαίνεται τις νέες... εκσυγχρονιστικές μεθόδους, για να τους αναγκάσει να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο,τι δεν κατάφερε να πετύχει το ΕΙΝ με τις απειλές και τους εκβιασμούς, ακόμη και με το λοκ-άουτ που έκαναν οι κυβερνητικοί εργατοπατέρες, που "εκπροσωπούν" κατά τα άλλα τους εργαζόμενους των Εστιών, προσπαθεί να το πετύχει με τις νέες αυταρχικές μεθόδους πίεσης. Εδώ και τέσσερις μέρες έχει τελειώσει το πετρέλαιο θέρμανσης και η Διεύθυνση αρνείται να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τον ανεφοδιασμό. Διακόπηκε η παροχή φαγητού στις Εστίες της Καλαμαριάς και της Εγνατίας και από χτες νέκρωσαν τα τηλέφωνα σε όλες τις Εστίες.

"Ο κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται. Επειδή δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό κίνημα των εστιακών φοιτητών, προχωρούν σε νέα εκβιαστικά μέτρα. Τους προειδοποιούμε ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και την κατάληψη των διοικητικών χώρων. Ο αυταρχισμός δε θα περάσει", δήλωσε στο "Ρ" ο Ν. Καπούλας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Θεσσαλονίκης.

Και κατάργηση της σίτισης;

Μετά τις προσπάθειες κατάργησης του δικαιώματος της δωρεάν στέγασης στις Εστίες Θεσσαλονίκης, τώρα προωθείται και η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης (ΠΦΛ), που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του δικαιώματος της δωρεάν σίτισης σε χιλιάδες φοιτητές. Στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών και ιδρυμάτων που σχετίζονται με τη "φοιτητική μέριμνα", μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και η ιδιωτικοποίηση της ΠΦΛ. Στην πρόσφατη Συνεδρίαση του ΔΣ της Λέσχης οι εκπρόσωποι των ΠΚΣ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και ζήτησαν να σταματήσει η διαδικασία. Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Τελικά, τουλάχιστον φραστικά, το ΔΣ τάχθηκε ενάντια στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ